JUHTKIRI:

Kümme miljonit ja kümme tuhat

<strong>Kümme miljonit ja kümme tuhat</strong>

Eesti tervishoiuvaldkonna küsimustega tegeleva ajakirjanikuna on mul kahju- et nüüd on riigikogus üks arst vähem. Ega neid pole seal Toompeal seadusi ette valmistamas- läbi arutamas ning vastu võtmas kunagi palju olnud. Minu arust on siinsele tervishoiule ikkagi kasu(m)likum- kui teemaga süvitsi kursis olevaid inimesi on “pumba juures” võimalikult palju.

Viljandlasena on mul kahju- et riigikogus on nüüd üks viljandlane vähem. Ja üks võimalus vajaduse korral siinsete asjade eest seista samuti.

Küllap hää lugeja on juba aru saanud- kellest ja millest siinkohal jutt käib.

Inimesena on mul veidi piinlik- et Toomas Tein ja Peep Aru just sellisel arutul moel pidid parlamendisaadiku töö (selleks korraks?) maha jätma. Aga pole allakirjutanu asi praegu lahata- mis põhjusel kahe riigikogu liikme jaoks selline pillerkaaritamine algas ja miks see nõnda märkimisväärselt lõppes.

Mis mind aga tõeliselt hämmastas- oli see- kuidas arstist Toomas Tein olevat suhtunud tema peahaava üle vaatama kutsutud kiirabitöötajatesse. Kui ajakirjandust uskuda- siis väljendus see leebelt öeldes pikalt saatmises. Sellist asja ei oleks küll oodanud!

Kas sellisest suhtumisest võib välja lugeda- et Eesti tervishoius on ikka väga suur erinevus- kas sul on tegelikult “need /- - -/ kuradi kümnemiljonilised näpud” (käeraudus Teini tsitaat Eesti Päevalehest) või küünivad su sõrmed ehk napilt-napilt kümne tuhandeni?

Niiviisi ei oskagi kohe öelda- mida arvata sellest- et endine sotsiaalminister Marko Pomerants tunnustas hiljutistel arstide päevadel tugeva ühtekuuluvustundega arstkonda kui ühiskonna üht juhtivat jõudu. Et tegelikult on see ühtekuuluvustunne just täpselt sama suur või sama väike kui keskmisel eestlasel või keskmisel eestlaste grupil? Ei tuhkagi tugevam?

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.