LÜHIUUDISEID

Hambaravivahendite firmad ühinevad

Eesti- Läti ja Leedu juhtiv professionaalsete hambaravivahendite esindaja SIROWA Grupp ning Rootsi firma DAB Dental on kokku leppinud ühisfirma loomises- vahendas BNS firmade pressiteadet.<br /> DAB Dental on osa Lifco Grupist. Lifco Dental on Skandinaavia juhtiv hambaravimaterjalide ja -tehnika hulgimüüja Rootsis- Norras ja Taanis- teenindades üle 20 000 hambaarstist kliendi. Lifco Dentali käive ulatub umbes 90 miljoni euroni.<br /> Uue ühisfirma nimi on SIROWA DAB.<br /> “Ootame huviga antud regionaalset laienemist Baltikumi turule. Sirowa on selleks õige partner ning oleme veendunud- et nii kliendid kui tootjad võidavad sellest tehingust-” kommenteeris DAB Dentali esindaja Thomas Sund.<br /> “Uus ühisfirma avab meile täiesti uued väljavaated ja võimalused Sirowa hambaravivahendite äris- mida me omal jõul ei suudaks saavutada. Tänu partnerlusele Skandinaavia juhtiva hulgimüüjaga saame palju suurema toodete sortimendi ning see tugevdab märkimisväärselt meie turupositsiooni-” tõdes Jürgen Warzecha- Sirowa Grupi firmade president.<br /> Sirowa Grupi eelmise aasta konsolideeritud käive ulatus 24 miljoni euroni- millest ligi neli miljonit moodustab hambaravivahendite müük.<br /> Uue ühisfirma SIROWA DAB eesmärk on saavutada 2008. aastaks 10 miljonili eurone hambaravivahendite äri Baltikumis.  

 

<strong>Ida-Viru haigla uuendab tehnikat</strong>

Ida-Viru Keskhaigla kavatseb tänavu investeerida 18 miljonit krooni peamiselt meditsiini- ja infotehnoloogia uuendamisse- kirjutas Põhjarannik.<br /> Sihtasutuse Ida-Viru Keskhaigla juhatuse esimees Tarmo Bakler ütles- et kui mullu investeeriti kokku rohkem kui 22 miljonit krooni- siis tänavu on see number 180 miljoni krooni suuruse eelarve juures hinnanguliselt 17-18 miljonit krooni.<br /> Kõige suuremad meditsiinitehnoloogia investeeringud suunatakse keskhaiglas tänavu diagnostikasse- näiteks vahetatakse välja kompuutertomograaf. “Laboritehnoloogiast on ka mitu seadet järjekorras- plaanis on osta nii biokeemia kui ka hematoloogia analüsaatorid-” rääkis Bakler.<br /> Kui näiteks Tallinna lastehaigla või Tartu ülikooli lastekliinik on osa vajaminevast aparatuurist soetanud heategevuskampaaniate kaudu- siis Ida-Viru keskhaiglas on Bakleri sõnul seda küsimust arutatud- kuid tegudeni pole veel jõutud.<br /> “Samas on meile selgelt öeldud- et selles piirkonnas võib olla eraannetuse saamine keerulisem kui mujal- kuid seni- kuni pole kontrollinud- ei tea- kas see on niimoodi või mitte-” lisas Bakler Põhjarannikule. “Aga eelmisel aastal nägime- kuivõrd valuliselt võtavad patsiendid vastu kas või visiiditasu kehtestamise - vaatamata sellele- et võrreldes teiste Eesti regioonidega on see kordades väiksem ja on tehtud ka rohkem erandeid. 

 

<strong>Vladimir Järv tõstis oma kraadi</strong>

15. aprillil kaitses meditsiinidoktori kraadi Tartu Ülikooli hematoloogia-onkoloogia kliiniku radioloogia vanemassistent- Maarjamõisa haigla radioloog Vladimir Järv teemal “Cross-sectional imaging for pretreatment evaluation and follow-up in malignant tumors of the pelvic region” (Radioloogiline kihtdiagnostika vaagna pahaloomuliste kasvajate ulatuse ravieelsel määramisel ja ravijärgsel jälgimisel).<br /> Doktoritööd juhendas Lennart Blomqvist (PhD) Karolinska instituudist ning oponeeris Håkan Ahlström (PhD) Uppsala ülikoolist.

 

<strong>Apteekide käive kasvas mullu ligi viiendiku</strong>

Apteekide käive kasvas eelmisel aastal ligi viiendiku- ületades ravimiameti andmetel kahe miljardi krooni piiri- vahendas BNS.<br /> Kokku müüdi Eesti apteekides 2004. aastal ravimeid ligi 2-2 miljardi krooni eest- sealhulgas jaemüügiapteekides 1-9 ja haiglaapteekides ligi 300 miljoni krooni eest. Retseptiravimeid müüdi 1-5 miljardi krooni eest- sellest haigekassa tasus 860 miljonit krooni.<br /> 2003. aastal oli apteekide käive Eestis kokku pisut üle 1-8 miljardi krooni. Veterinaarapteekide käive ulatus mullu 28-2 miljoni kroonini.<br /> Käesoleva aasta 1. jaanuari seisuga oli Eestis Ravimiameti teatel 478 ravimite jaemüügikohta (neist 316 on põhiapteegid- millel on kokku 109 haruapteeki ja 53 müügipunkti)- 31 haiglaapteeki ning 24 veterinaarapteeki.

 

<strong>Pärnu haigla jõudis 18 aastaga lindilõikamiseni</strong>

8. aprillil lõikasid Pärnu uue haigla lindi läbi peaminister Juhan Parts- Pärnu maavanem Toomas Kivimägi- Pärnu haigla juhatuse esimees Urmas Sule ja Pärnu linnapea Väino Hallikmägi.<br /> Peaminister kinkis haiglale kogumiku lastest Eesti kunstis- soovides- et haiglas sünniks palju lapsi.<br /> Pärnu haiglas töötab kokku 912 inimest- neist 153 arsti ja 313 õde ja 166 õe abilist- kes teenindavad umbes 100 000 pärnumaalast ja suvel kuni kolm korda rohkem turiste. 

 

<strong>Noor-Isamaa pidas tervisepäeva</strong>

7. aprillil tähistati ülemaailmset tervisepäeva. Teiste hulgas kutsus Eesti rahvast tervislikke elu- ja mõtteviise harrastama ka Noor-Isamaa- tehes seda Tartu Raekoja platsil ja Jõgeva kesklinnas.<br /> Tartus Raekoja platsil näiteks võimlesid noored enne Toomemäele tervisejooksule suundumist koos kohaletulnutega- kelle hulgas oli nii lapsi kui tudengipere liikmeid. Väga tähtis oli ka soojendus- eriti sel jahedal kevadpäeval.<br /> Nii Tartus kui Jõgeval jagati möödakäijatele ka porgandeid.

 

<b>Üle poo­le noo­ru­keist ei so­bi kait­se­väk­ke</b>

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.