Laste hambaravi teema tõi tudengitele preemiareisi

Hambaravitudengite kevadseminar saadab parimad tudengiettekannete autorid jaanipäeva ajal Peterburi konverentsile.

Hambaravitudengite kevadseminar saadab parimad tudengiettekannete autorid jaanipäeva ajal Peterburi konverentsile.

Kuuendat aastat järjest toimunud Eesti Hambaarstiüliõpilaste Liidu (EHÜL) korraldatud kevadseminar tõi Tartusse Biomeedikumi kokku palju huvilisi nii üliõpilaste kui ka tegevarstide seast.

15. ja 16. aprillil aset leidnud iga-aastasel kevadseminaril said hambaravitudengid võimaluse seminari esimesel päeval esitada enda koostatud uurimuslikke ja referatiivseid töid. Kokku esines seitse tudengit- kellest kolm parimat said auhinnaks pääsu 23.-27. juunini toimuvale konverentsile Peterburi- mille teemaks on Esthetic Dental Solutions.

<strong>Sibul ja Arro paistsid silma<br /></strong>Nii þürii kui kuulajate lemmikuks osutus Eveli Sibula uurimus “Piimahammaste valikuline lihvimine”. Võidutööd komenteerinud III kursuse tüdrukute meelest oli see teema kõige huvitavam- sest sellest on väga vähe räägitud.

Annika Kukk tegi uurimuse TML (temporomandibulaarliigese) valu ja süsteemsete sidekoehaiguste kohta.

Parima referatiivse töö auhinna pälvis Andres Arro “Laste hambaravi eripärad”. V kursusel õppiv töö autor ütles seminaril osalemise kohta- et pingeline on esineda- sest kõigi oma sõnade eest peab vastutama. Arvatavasti just sel põhjusel on raske tudengeid nõusse saada oma uurimusi-referaate ette kandma- sest hindajateks on tunnustatud õppejõududest ja tegevhambaarstidest koosnev þürii.

Sel aastal hindasid töid dotsent Mare Saag- dr Jana Olak- dr Veiko Vengerfeldt- dr Timo Paberit ning Karolina Gasiunaite Leedust.

Auhinnata ei jäänud teisedki esinejad. Nii said tunnustatud ka Kristi Henno (“Juureravi instrumentatsioon ja tehnika”)- Liidia Kazanskaja (“Valgendamise mõju hamba kõvakudedele ja suuõõne limaskestale”)- Maarja Lust (“Ortodontilise ravi vajadus ja nõudlus” ja “Kuidas hambumusanomaalia mõjutab esmamulje kujunemist?”) ning Liina Kallassalu (“Parodontaalkirurgia”).

Kevadseminari teise päeva - loengupäeva - juhatas sisse EHÜLi president Risto Jaanimets. DDS Marek Vink Eestist pidas loengu laseritest hambaravis ja fuajees sai tutvuda firma Biolaser laseritega.

Järgnesid dotsent Sirje Kauri loeng “Ohtlikeimad kontaktallergeenid hambaravis”- AllCeram Procera tehnoloogiat tutvustanud Leedust pärit Karolina Gasiunaite loeng “Optimizing Esthetic Results with AllCeram Procera” ning Soomest saabunud DDS Yrjö Kumpula implantaatide teemaline ettekanne “Dental implants today - planning- surgical treatment- prosthetics- options”.

<strong>Soovitused vanematelt<br /></strong>EHÜL kevadseminari 2005 kordaminekut kinnitasid V kursuse tudengid- kes on varem osalenud mitmel eelneval seminaril. Järgnevate seminaride korraldajatele soovitasid nad käsitleda rohkem teemasid lastestomatoloogiast- parodontoloogiast ja ortodontiast. Nende ettepanekut võetakse kindlasti arvesse- kuna kevadseminari eesmärgiks ongi huvipakkuvate ja innovatiivsete teemade käsitlemine.

Seminar lõppes mõnusas meeleolus ühise peoga- kus astusid üles nii õppejõud kui ka üliõpilased.

Kevadseminari uute ideede ja teemadega kohtume aasta pärast- 2006. aasta kevadel Tartus. Enne seda aga kavatseb hambaarstiüliõpilaste liit sel suvel esmakordselt korraldada EHÜLi suvepäevad.

<br /><strong>ASTRID ANTON</strong>-<br /><strong>TIINA KIRSIMÄGI<br /></strong>Eesti Hambaarstiüliõpilaste Liit

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.