Tulevased õed tutvuvad riskilastega

Riskilapse tulevased toetajad käisid Eesti-Soome ühisprojekti
“Riskilaps 2004-2005” järjekordse õppetsükli käigus 14.-18.
märtsini külastamas ka Lausteni laste peretaastuskeskust ning Turu
ülikooli keskhaigla lasteosakondades.

“Riskilaps 2004-2005” Eesti koordinaator- Tallinna meditsiinikooli õenduse õpetaja Mare Tupits rääkis- et Tallinna lastehaiglaga võrreldes ei tekkinud kellelgi Turu haiglas suurt emotsiooni- sest haiglaravi tingimuste erinevused hakkavad kaduma. Vahe on ainult selles- et Soomes on õdesid ühe lapse kohta rohkem. Kui seal on ühe õe kohta viis last- siis Eestis võib olla 20 last.

Õppekäigult Turust mõne kilomeetri kaugusele Lausteni laste peretaastuskeskusesse jäid Tupitsale meelde hästi sisustatud õppeklassid. Muusikaklassis oli salvestuskeskus- kus õpilased saavad ise muusikat teha ja seda salvestada. “Muusikaõpetaja lasi meil ka kuulata õpilaste tehtud CD-sid-” ütles Tupits.

Peretaastuskeskuses elavad ööpäev läbi need poisid ja tüdrukud- kellel on vanemad olemas- kuid kellel on õpiraskused või kodused probleemid. Lapse pere saab asutuses pereteraapia teenust.<br /> Lausteni peretaastuskeskusel on sõprussuhted Kaagvere erikooliga Tartumaal.

“Riskilapse” projektis osalevad Tallinna ja Tartu meditsiinikool- Tallinna pedagoogikaülikool- Eesti Terviseedenduse Ühing ja Sydvästi Polütehnikum Soomes Turus. “Riskilaps” on jätkuks eelnevale koostööle samade partnerite vahel projektis “Lähedus ja hoolekanne”.

 Kaheaastase “Riskilapse” projekti eesmärgiks on anda süvendatud teadmisi riskiperekonnast ja selles elavast lapsest- teadvustada riskifaktorite mõju lapse arengule ning leida teid riskide kõrvaldamiseks- valmistada ette tulevast õde tööks multidistsiplinaarses meeskonnas ja erinevas kultuurikeskkonnas ning õppida kasutama internetti kui suhtlemisvahendit.

Igast partnerkoolist osaleb neli üliõpilast ja neid juhendav õpetaja. Eesti Terviseedenduse Ühingu spetsialist Mai Maser osaleb projektis eksperdina.

Tallinna Meditsiinikooli töörühma kuuluvad õe eriala III kursuse üliõpilased Mari-Ann Vernik- Evelin Malla- Helen Paabo ja Katrin Mägar- projekti juhib õpetaja Mare Tupits ja koordineerib meditsiinikooli välissuhete koordinaator Tiina Juhansoo.

Projekti töövormideks on ekspertide loengud- seminarid- diskussioonid- ajurünnakud- iseseisev töö ja õppekäigud erinevatesse tervishoiuasutustesse. Projektitöö annab osalejaile uusi erialaseid teadmisi ning aitab leida ka sõpru ja mõttekaaslasi nii Eestist kui Soomest.

Seni on töökohtumisi peetud Tallinnas- Tartus ja Soomes- projekti viimane õppetsükkel tuleb 25.-27. oktoobrini Tallinnas.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

26. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.