JUHTKIRI:

Ettepanekute ootel

<strong>Ettepanekute ootel</strong>

Enamasti lehe ilmumis- ja trükkimisgraafik allakirjutanut suuremat ei kõiguta- aga teinekord tahaks küll mõne loo või teema tõttu “ajapikendust” saada. Värske Meditsiiniuudiste number on just üks sellistest kordadest- mille puhul oleks soovinud trükimasinaid veidi kinni hoida.

Miks? Kohe selgitan.

Eks ole ju viimaste aastate jooksul Eestis nagu järjefilmi kedratud meie tervishoiusüsteemi (ala)rahastamise teemat. Viimastel kuudel hakkas aga vähemasti üks seeria ennast lõpplahendusele lähemale kerima ehk siis anti lootust jõuda mingite muudatusteni- mingite konkreetsete tulemusteni.

See sai alguse eelmise valitsuse sotsiaalministri Marko Pomerantsi ja rahandusministri Taavi Veskimäe ühisest ettepanekust ja otsusest moodustada töörühm tervishoiu lisarahastamise ja/või kokkuhoiu võimaluste analüüsimiseks. Mõni aeg hiljem pani toonane valitsus küll pillid kotti- aga töörühm kui selline mitte. Ning lõppenud nädala reedel lubati sotsiaalministeeriumist- et 30. mail tullakse tõesti välja konkreetsete ettepanekutega.

(Õigem oleks vist öelda: tuldi välja - kuna meie lehe ilmumise ajaks peaksid mainitud ettepanekud lubaduse pidamise korral juba olema välja pakutud ning usutavasti ka suurematesse päevalehtedesse jõudnud.)

Just sellepärast olekski võinud Meditsiiniuudiste trükigraafik praegusega võrreldes mõnepäevases nihkes olla. Et oleks jõudnud need ettepanekud samuti ära oodata. Aga mis parata- seekord lihtsalt ei klappinud...

Küll aga soovitaksin lugeda tänasest Meditsiiniuudiste numbrist staažika tervishoiujuhi Peeter Mardna mõtteid ja ettepanekuid sellesama tervishoiu rahastamise teemal. Ning kellel on “sportlikku huvi”- võib näiteks Mardna pakutut ministeeriumide ühise töörühma pakutuga võrrelda.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.