PILK: Ekstreemne magister

Lääne-Tallinna keskhaigla koolitusjuht Kristel Linsmann usub, et hirme saab võita ja isiksust kasvatada ennast ületades.

Lääne-Tallinna keskhaigla koolitusjuht Kristel Linsmann usub- et hirme saab võita ja isiksust kasvatada ennast ületades.

Tänavu kevadel oli Linsmannide pere teleka ees Kanal 2-est Baltimaade “Hirmu faktorit” vaatamas- kuidas pere ainus laps möödunud suvel koos eestlaste- leedulaste ja lätlastega Leedumaal võistles. Kõige ekstreemsem oli hiirte ja vihmausside suus kandmine- meenutab Kristel. “Loodetavasti ei pea seda kunagi kordama.”

“Suhtusin “Hirmu faktori” konkurssi kui väikesesse nalja- eriliste ootusteta. See- et mind 300 osaleda soovija seast välja valiti- oli positiivne üllatus. Alad- kus on vaja kiiresti reageerida ning endast maksimum anda- sobivad mulle-” räägib Kristel.

Siberisse edasi võistlema pääsenud Eesti naiste Triinu Vainküla ja Monika Evartoviga olid nad füüsiliselt üsna võrdsed- hindab Kristel. “Eks nemad ahmisid usse isukamalt-” nöögib Kristel võitjaid sõbralikult. “Saime võtetele kulunud lühikese aja jooksul päris headeks sõpradeks-” tunnistab ta.

“Selles sarjas ei sunnita kedagi vägisi mõttetusi tegema ja eks igaüks ise peaks tunnetama oma piire-” ütleb ekstreemspordi huviline noor naine. Iga uus kogemus laiendab silmaringi ja õpetab midagi- kellele enda- kellele inimsuhete kohta.

“Mäesuusatrenni läksin- kui olin kaheksa-aastane-” pajatab Kristel. “See tundus huvitav ja soovisin vaheldust iluvõimlemisele-” põhjendab ta valikut. Üheski trennis ei ole teda vanemad sundinud käima.

Nüüd on tema kirg juba aastaid olnud lumelauasõit väljaspool ametlikke radasid. “Sellel kevadel käisime näiteks Elbrusel “meeletusi” tegemas-” meenutab ta rahuloluga. Ametlikel lumelauaradadel jääb Kristeli jaoks puudu vaikusest- improvisatsioonist ja adrenaliinist- isegi koostööst kaaslastega.

Kui jää ja lumi on sulanud- veedab Kristel vaba aega lohelauaga vee peal või sukeldudes vee all. Kui vette ka ei pääse- läheb ratsutama. Või niisama loodusesse.

“Rännak Eesti metsades- rannikul ja rabades ei peaks küll kellelegi hinna poolest üle jõu käima. Kui telgis ööbimine ei ahvatle- võib teha natuke kodutööd ja planeerida matkateele RMK (Riigimetsa Majandamise Keskus) metsamaju- kus ööbimine on tasuta. Eestimaa Looduse Fond korraldab näiteks nädalavahetustel talgureise laidude ja rannaalade korrastamiseks. Olen ise tihti käinud ja väga tore on olnud. Oluline ei ole mitte harrastuse hind või erakordsus- vaid see- et harrastus pakub lõõgastust ja sobib inimese meelelaadiga- samuti on oluline sõpruskond- kellega oma emotsioone jagada.”

Kõige kaugemad ja pikemad matkad on Kristel teinud talvel Siberisse- Altaisse ja Sajaanidesse. “Senistest kõige raskemaks pean enda jaoks Mount Blanci matkal Dent du Geant’i mäe vallutamist. Motomatkad Hispaaniasse ja mujale ei ole just ka meelakkumine olnud-” tunnistab Kristel. Samas lisab ta- et töö tõttu käib ta viimasel ajal harvemini ja lähemal matkamas.

LTKH koolitus- ja arendusosakonnas korraldab Kristel koolitusi oma ja teiste tervishoiuasutuste töötajatele üle Eesti- koordineerib haigla 2000 töötaja koolitusi ning  meditsiinitudengite praktikaid.<br /> Terviseteaduste magistrina tegeleb ta õendusteadusega oma igapäevatöö ühe lõiguna. “Praegu olen küll rohkem õpetaja- see on meie suguvõsa traditsioon- olen juba kolmas põlvkond koolituse ja hariduse alal-” räägib Kristel.

“Pöörasused jätaks vaba aja sisustamiseks-” rahustab Kristel oma tööstiili tutvustades. Tervishoiupoliitikas Kristel äkkotsuseid ei hinda. “Päevapealt tehtud poliitilised otsused maksavad ennast praktikas väga valusasti kätte ja tekitavad hirmufaktoriga sarnaseid olukordi. Eesti tervishoid vajaks rohkem koostööd ja sallivust erinevate ametirühmade vahel. Sooviksin kõigile tervishoiutöötajatele muutust- mis annaks jätkuvat jõudu ja motivatsiooni ning seda- et töökaaslasele võib alati loota.”

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.