JUHTKIRI:

Võimalused ja võimised

<strong>Võimalused ja võimised</strong>

Üle mitme aasta sattus allakirjutanul tänavu olema puhkus- mille ajal ma kordagi oma (töö)arvuti taha ei istunud. Tegemist ei olnud üldsegi teadliku valiku ja eemalehoidmisega- lihtsalt seekord juhtus nii. Õnneks oli mul see võimalus- õnneks olen võinud (sõnast “võima”) endale sellist luksust lubada.

Kõrvalolev n-ö puhkuseküsitlus annab põgusalt aimu- kuidas veedavad oma puhkust tervisevaldkonna inimesed. Kui nad muidugi üldse on suvepuhkust saanud- tuleb siinkohal paraku lisada. Sest nagu selgub- ei ole just kõikidel olnud võimalust pikemaks perioodiks aega maha võtta- mõnikord koguni juba aastaid.

Tegelikult oleme ju kõik kuulnud- kui oluline on puhkamine kas või haiguste või stressi ennetamise seisukohal. Kahtlemata teavad seda ka perearstid ja kindlasti soovitavad nad seda oma patsientidele. Samas tundub- et neil enestel on seda õpetust tihtipeale (ikka veel!) üsna keerukas järgida.

Mõni aeg tagasi vestlesin ühe arstiga- kes kirjeldas olukorda- mis võiks tekkida- kui ta sooviks n-ö asendusarsti palgata. Vestluspartneri sõnul ei tohiks ta rangelt seadust järgides lubada näiteks asendaja pääsu delikaatsete ja muidu salajaste andmete manu.

Tema kirjeldust mööda võiks pilt välja näha umbes järgmine: “Asendaja tuleb. Lasen ta oma tööruumidesse- aga valvekoodi ma avaldada ei tohi. Ja arvuti salasõna samuti mitte. Nii et ta võib mu tööruumides kuu aega luku taga istuda ja parimal juhul arvutis pasjanssi laduda- aga arstitööks seda kuidagi ei nimeta...”

Võib-olla pakkus too perearst üle- aga eks ole just esmatasandi arstide puhkuse(tuse)probleemidest meie leheski palju juttu olnud. Nii et siinkohal tahaks küll küsida- ega meie tervishoiukorralduse selles valdkonnas midagi mäda ei ole?

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.