Briti vähiarstid on emotsionaalselt liiga kurnatud

Inglise vähiarstid töötavad liiga suure pinge all ning
kannatavad tulemusena emotsionaalse läbipõlemise all- kirjutab
BBC.

1994. aastast on onkoloogide töötingimused oluliselt halvenenud ning stressitase tõusnud- selgub organisatsiooni Cancer Research UK uurimusest- mis avaldati ajakirjas Lancet. Emotsionaalse distressi üle kaevanud spetsialistide osakaal on kaheksa aastaga tõusnud 27 protsendilt 32 protsendini.

2000. aastal käivitatud Suurbritannia vähiprogrammi raames planeeriti riiklikus tervishoius töötavate vähispetsialistide arvu tõsta kolmandiku võrra. 1994. aastal töötas NHSi all 880 vähiarsti. 2002. aastaks oli vähiarstide arv tõusnud 1308-ni- kuid kõne all oleva uuringu järgi ei ole töötajate arvu suurenemine töökoormuse tõusuga suutnud kaasas käia.

Organisatsiooni direktori prof. Alex Markhami sõnul töötavad vähispetsialistid tohutu pinge all ning vajavad toetust.

Cancer Research UK-s psühhosotsiaalsete probleemidega tegelev prof. Amanda Ramirez soovitas- et onkolooge tuleks rohkem kaasata töökoormuse planeerimisse ja teenuste kvaliteedi parandamisse. Rohkem võimalusi viia läbi õppe- või teadustööd parandaks tema hinnangul ilmselt samuti arstide moraali ning tööst saadavat rahulolutunnet.

Heategevusorganisatsiooni Macmillan Cancer Relief esindaja arvas- et tervishoiuteenuste osutamisel tuleb kindlasti keskenduda patsientide heaolule- kuid mitte arstide tervise arvel: “Kui stressi ja kurnatuse tase tõuseb veelgi- toob see kaasa ravikvaliteedi halvenemise.”

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.