KIRJAKAST:

Terviseedendus on arenenud riikides kiirelt laienev valdkond

Tallinna ülikoolis ei ole alustatud terviseedenduse eriala väljaõppega- vaid tegemist on sotsiaaltöö erialaga- kus on võimalik end täiendada terviseedenduses.

Arvan- et selline variant ei ole sobiv tudengile- kes soovib saada sotsiaaltöötajaks- ega ka tudengile- kes soovib saada terviseedendaja eriala. Need erialad ei ole kattuvad ja üliõpilane soovib selgust. Seetõttu pole päris täpne öelda- et “tänavu ei olnud ühtegi soovijat- kes oleks tahtnud Tallinna ülikoolis terviseedendust õppida”- nagu Meditsiiniuudistes kirjutati (vt uudist “Terviseedendus pole moes”- MU 16.08.2005 - <em>Toim</em>.).

Usun- et huvi selle eriala vastu on olemas ja laienemas - seda näitavad suundumused teistes Euroopa riikides. Näiteks on Taanis viimase nelja aasta jooksul avatud bakalaureuse tasandi väljaõpe ja kahes erinevas ülikoolis magistritasandi väljaõpe lisaks eelnevatele eriala omandamise võimalustele.

Noorte huvi on tohutu ning Lõuna-Taani ülikoolis on terviseedenduse eriala õppe alustamise aastast (2002) suurendatud vastuvõetavate üliõpilaste arvu 30-lt 70-le. Üliõpilased on andnud kursustele kõrge hinnangu ning väljalangevus on minimaalne (madalaim kogu ülikoolis). Sama eriala pakutakse Aarhusi ja Kopenhaageni ülikoolides.

Usun- et mitu Eesti ülikooli saavad selle eriala pakkumisel üliõpilastele palju ära teha- kuna tegemist on atraktiivse ja rahvusvahelist koostööd võimaldava erialaga- mille järele on Eestis suur vajadus.

<br /><strong>ANU KASMEL<br /></strong>Lõuna-Taani ülikooli doktorant

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.