Ravimiamet tegi trahve

Ravimiamet tegi tänavu esimesel poolaastal ligi paarsada inspektsiooni ravimite käitlemise tegevusloaga ettevõtetesse, et kontrollida ravimiseadusest ja selle alusel välja antud õigusaktidest kinnipidamist.

Ravimiamet tegi tänavu esimesel poolaastal ligi paarsada inspektsiooni ravimite käitlemise tegevusloaga ettevõtetesse- et kontrollida ravimiseadusest ja selle alusel välja antud õigusaktidest kinnipidamist.

Ameti veebilehe järgi kontrolliti jaemüügiapteeke ja haiglaapteeke 158 korral- veterinaarapteeke 12 korral- ravimite hulgimüüjaid 16 korral ning ravimitootjaid ja verekeskusi 10 korral.

Rikkumiste kohta koostas amet esimesel poolaastal 83 ettekirjutust õigusaktide nõuete täitmiseks.

Ravimite käitlemise alaseid väärtegusid on menetletud 15-s ravimite käitlemise tegevusluba omavas ettevõttes ja kolmes tegevusloata ettevõttes. Kokku määrati väärtegude eest rahatrahve<br /> 54 100 krooni ulatuses. Enim kordi trahviti seejuures apteegitöötajaid ravimite väljastamisnõuete rikkumise eest (retseptiravimi müük ilma retseptita).

Ravimireklaami järelevalves menetles Ravimiamet tänavu esimese kuue kuuga viit väärtegu ning tegi 13 ettekirjutust. Ravimireklaami alaste rikkumiste eest määrati rahatrahve kokku 79 400 krooni ulatuses.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.