Ravimifirmad andsid abi pimedatele lastele

Rahvusvaheliste Ravimitootjate Liit Eestis (RRLE) annetas Eesti Pimekurtide Tugiliidule kaasaegse punktkirjaprinteri, et toetada pimedate laste integreerumist tavakooli.

Rahvusvaheliste Ravimitootjate Liit Eestis (RRLE) annetas Eesti Pimekurtide Tugiliidule kaasaegse punktkirjaprinteri- et toetada pimedate laste integreerumist tavakooli. Printer anti üle 29. juunil Heleni koolis (endises Tallinna Kurtide-Pimedate Koolis).

RRLE esindaja Mari Levo rääkis- et Eestis on puuetega lastel teistega võrdsed võimalused haridusele ning viimastel aastatel õpivad ka Tallinna pimedad lapsed üldhariduslikes koolides. "Lapsed ja nende vanemad on õnnelikud- et on võimalus omandada haridust oma kodulinnas. Suureks probleemiks jääb aga õppematerjalide trükkimine punktkirjas ehk pimedate kirjas-” selgitas ta.

Eesti Pimekurtide Tugiliit on toetanud tavakoolis õppivaid pimedaid lapsi- sealhulgas õppematerjalide valmistamist punktkirjas. Tugiliit andis 2004. aastal välja 854 lehekülge punktkirjas raamatuid ja töövihikuid (sellest 539 lk vene keeles). Õppematerjalide käsitsi trükkimine on Levo sõnutsi aeganõudev töö- milles on osalenud nii lapsevanemad kui õpetajad.

Pimedate laste vanemate aktiivse tegevuse tulemusel on teavitatud avalikkust ja tõestatud printeri vajalikkust pimedate laste intergreerimisel tavakooli. “Suur tähtsus oli ka presidendiproua Ingrid Rüütli üleskutsel ühes veebruarikuises Aktuaalse Kaamera uudistesaates-” ütles Levo. "Rahvusvaheliste Ravimitootjate Liit Eestis haaras palvest kinni ja toetas abivajajaid.”

Mari Levo jutu järgi olid kõik liidu liikmed nõus üleskutsega ühinema ning nüüd ootab<br /> 75 000 krooni maksnud kaasaegne punktkirjaprinter sügisel Heleni koolis õppetööd alustavaid pimedaid lapsi.

“Printeri üleandmise üritus oli emotsionaalne ja soe nagu just alanud suvigi. Oli palju tänusõnu ja lilli. Pimedad lapsed laulsid ja mängisid pilli koos Musamari laululastega-” meenutas ta.  

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.