UUS RAAMAT: Patsiendi 100 sagedamat uuringut

Kirjastuselt Medicina ilmus augusti lõpul raamat “Patsiendi 100
sagedamat uuringut”- mis on tõlge soomekeelsest raamatust “SENKKA
ja 100 muuta tutkimusta” (autorid Pertti Mustajoki ja Jarmo Kaukua;
Kustannus OY Duodecim). Raamatu eritoimetajad on Agu Tamm ja Väino
Sinisalu.

Sarjas “Libri Medici” ilmunud raamatu eesmärgiks on nõustada teadlikku patsienti- kes tahab ikka teada- mida ja milleks arst temaga teha kavatseb. Raamatus selgitatakse üsna üksikasjalikult- kuidas jõutakse usaldusväärse tulemuseni sagedasemate laboratoorsete- radioloogiliste ja elektrokardiograafiliste uuringutega.

“Enamasti on teksti illustreeritud Soome näidetega- üksikuis kohtades oleme siiski pidanud vajalikuks lisada näiteid Eesti praktikast-” kirjutab eritoimetaja Agu Tamm saatesõnas. “Et saavutada parim tulemus Eesti patsiendi jaoks- lugesid ja- kus vajalik- ka korrigeerisid mõnd tekstiosa mitmed kolleegid meie laboritest ning ka piirnevailt aladelt.”

Raamatu tõlkija on Heli Kõiv ja keeletoimetaja Kaja Põld. Konsultantidena aitasid raamatu juures kaasa M. Keps- M. Tõnisson- K. Kallion- K. Kermes- K. Julge- T. Prükk- K. Õunap ja K. Karu.<br /> Maht 138 lk. Formaat A5. Pehmed- kiletatud- lakaga kaaned.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.