Magasini tänava haigla müük toob remondiraha

Ida-Tallinna keskhaigla (ITK) kavatseb suunata Magasini tänav 29 kinnistu müügist saadud 51 miljonit krooni keskhaigla remondiks ja aparatuuri ostmiseks.

Ida-Tallinna keskhaigla (ITK) kavatseb suunata Magasini tänav 29 kinnistu müügist saadud 51 miljonit krooni keskhaigla remondiks ja aparatuuri ostmiseks.

ITK sõlmis üle-eelmisel kolmapäeval Magasini tänava endise hooldushaigla kinnistu ostu-müügilepingu. Kinnistu müügiks korraldatud enampakkumise võitis OÜ Crislivinka- kes pakkus üheksast hoonest koosneva kompleksi ja kesklinna kohta erandlikult suure krundi- 2-36 hektari eest- 51 miljonit krooni. Ostetud krunt sobib nii asukohalt kui suuruselt elamuarenduseks.

OÜ Crislivinka emafirma EKE Investi juhataja Rein Tiik kinnitas- et krundil kavatsetakse arendada elamuehitust. Enamik olemasolevaist hooneist ilmselt lammutatakse- kindlasti tuleb ostjal säilitada kompleksi kõige vanem puumaja- mis on muinsuskaitse all.

Magasini tänava hoonetes asus varem hooldushaigla- mille “voodikohad” on üle viidud ITK Järve haiglasse. ITK oli jõudnud renoveerida umbes kolmandiku hooldushaigla ruumidest.

Müügi tulemustega rahule jäänud ITK juhatuse esimehe kohusetäitja ravijuht Ralf Allikvee täpsustas- et esmajoones tahetakse saadud raha eest osta Ravi tänava keskhaigla jaoks generaator- et kindlustada haigla töö elektrikatkestuste puhuks. Selle projekti maksumus jääb kuue-seitsme miljoni krooni piiresse.

Renoveerimist ootab rida haiglahooneid ning Mäekalda ja Tõnismäe polikliinikud- mis jäävad haiglale. Üldjoontes on koostatud ka nimekiri uute aparaatide soetamiseks- eelkõige peaksid võitma ultraheli- ja isotoopdiagnostika.

“Koostame lisaeelarve- enne seda on täpsetest plaanidest vara rääkida-” märkis Allikvee. “Täiesti kindel on aga see- et kinnistu müügist saadud raha ei lähe palkadeks.”

Ravitegevus ei ole hooldushaigla ülekolimisega Magasini tänavas siiski lõppenud: naabruses- hoones Magasini 34 jätkub ravikindlustamata tallinlaste ravi ja hooldus- siin töötab ITK taastus-hooldusravikliiniku ravikindlustamatute osakond.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.