Tartumaa õpilased väntasid narkoteemalisi lühifilme

Tartu linnavalitsuse linnaarstiteenistuse korraldatud noorte
narkoteemalise meediakonkursi eesmärgiks oli linnaarst Sirje Kree
sõnutsi tõsta noorte teadlikkust sõltuvusprobleemidest ja kaasata
neid narkoennetusse. Konkurssi finantseeriti Tervise Arengu
Instituudi HIV/narkomaania ennetusrahadest.

Konkursi käigus toimus koolitus- kus noortele räägiti narkosõltuvuse kujunemisest- selle põhjustest ja tagajärgedest. Koolituse teises osas õpetati filmi tegemist ning seda- kuidas esitada filmi kaudu probleeme ja lahendusi.

“Selline ennetustöö- kus noored tegelevad probleemi ja selle lahendusega- on minu arvates parim ennetus. See aitab noortel mõista probleemi tõsidust- selle raskeid tagajärgi- ning hoiab neid narkootikumidest eemal-” ütles Sirje Kree.

Konkursile laekus Tartu linna ja maakonna 8.-11. klassi õpilastelt kokku seitse 5-7-minutilist lühifilmi. 28. novembril tegi þürii (linnaarst Sirje Kree- Olev Viitmaa stuudiost Noorfilm- Tiina Arandi huvikeskusest Kullo- Jüri Saar Tartu Postimehest ning Ülle Prommik ja Janika Laur Tartu linnavalitsusest) teatavaks konkursi tulemused. Atlantise konverentsikeskuses vaadati kolme paremat filmi ja autasustati noori filmimeistreid.

Filmikonkursi võitjaks kuulutati Lähte gümnaasiumi noorte Maiu Varese ja Tarvo Schmeimanni film “Puhtad poisid”. Tunnustuse pälvisid aga kõik osalenud - lisaks kolmele preemiale anti välja veel eripreemiad muusikalise lahenduse- kujundlikkuse- graafilise lahenduse ja dokumentalistika eest.

Koolid saavad konkursil osalenud filme laenutada Tartu linnavalitsuse linnaarstiteenistusest.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

26. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.