Haiglaapteekrite selts sidus peo valimistega

Eesti Haiglaapteekrite Selts (EHAS) tähistas 9. detsembril Tallinnas Viru Keskuses oma 10. sünnipäeva ning pidas ühtlasi maha ka aruandlus- ja valimiskoosoleku.

Eesti Haiglaapteekrite Selts (EHAS) tähistas 9. detsembril Tallinnas Viru Keskuses oma 10. sünnipäeva ning pidas ühtlasi maha ka aruandlus- ja valimiskoosoleku.

Haiglaapteekrite seltsi tööd nüüd juba seitse aastat juhtinud proviisor Aune Kirotar tõdes- et seltsi senises töös on esikohal olnud teadmiste täiendamine. Vaieldamatult tuleb seda suunda ka jätkata.

Samas peab tema hinnangul senisest enam tähelepanu pöörama järelkasvule. Noortel on vaja julgemalt süvendada rahvusvahelisi kontakte- internet annab selleks üha suuremaid võimalusi. Vajalik on ka tõsta keeleoskuse taset- sest meie ajalooliselt välja kujunenud võõrkeele(oskama)tus on ikka veel takistamas rahvusvahelist suhtlemist.

EHAS on Euroopa haiglaapteekrite assotsiatsiooni täieõiguslik tegevliige. Oma taseme pärast pole meil vaja enam häbeneda. Viimaste aastatega oleme teinud ära suure töö- kuid ka rahuloluks pole veel põhjust.

Juba praegu peame mõtlema- millisele tasemele tahame jõuda näiteks kümne aasta pärast. Kahetseda ei tule tehtu- vaid tegematajätmise pärast.

Seltsi uude 9-liikmelisse juhatusse esitati kokku 23 kandidaati. Valituiks osutusid proviisorid Aune Kirotar- Jana Lass ja Jüri Arjakse Põhja-Eesti regionaalhaiglast- Silvia Zirel ja Irja Uiboleht Tartu Ülikooli kliinikumist- Marika Saar Pärnu haiglast- Eve Elken Ida-Tallinna keskhaiglast- Lilian Puskar Läänemaa haiglast ning Lauri Bender Eesti kaitseväe keskapteegist. Juhatuse liikmed jagavad omavahel kohustused lähiajal esimesel töökoosolekul.

Aastalõpu kooskäimisi on haiglaapteekrid sisustanud sageli ettevõtmistega- mis pole otse seotud elukutsega. Kuulatud on piiblisõna- psühholooge- veinieksperti jt- külastatud vaatamisväärsusi- nauditud muusikat.

Seekord oli üllatusesinejaks jalgpallijuht Aivar Pohlak. Äärmuslikult emotsionaalse esinemisega köitis ajakirjanduses erinevaid hinnanguid teeninud mees kuulajaid kõigepealt kui ravimitarvitaja- siis kui lapsevanem- tõe ja õiguse eest võitleja- mõtlevate jalgpallurite kasvataja- kirjamees... Sai selgeks- et ajakirjandus võib soovi korral luua inimesest ebatõese portree. Kuulajad said kohtumiselt väärt mõtteid nii kutsetööks kui ka pereeluks.

Sünnipäevalauda oli pererahvas kutsunud ka paarikümne hulgifirma- ravimitootja- sõsarühingu ja teiste heade koostööpartnerite esindaja. Musitseerisid Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia üliõpilased.

<br /><strong>KALJO SÕERDE<br /></strong>proviisor- Eesti Haiglaapteekrite Seltsi liige

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.