Südame-veresoonkonnahaiguste ennetamine rakendus edukalt

Käesoleva aasta märtsis alustas sotsiaalministeerium südame- ja
veresoonkonnahaiguste (SVH) ennetamise strateegia rakendamist
aastateks 2005-2020. Esialgsete kokkuvõtete alusel on tegevuskava
ministeeriumi teatel täidetud kõigi planeeritud tegevuste osas.

Ministeeriumi terviseala asekantsleri Ivi Normeti sõnul võib olulisemate saavutustena nimetada maakondliku võrgustiku loomist ning suitsetamisest loobumise nõustamise kabinettide rakendumist. “Loodi ka Eesti toitumis- ja toidusoovitused ning keskse müokardiinfarkti andmekogu kontseptsioon. Veel käesoleva aasta jooksul rakendub internetiportaal terviseinfo.ee-” osundati Normeti sõnu pressiteates.

Järgmisel aastal jätkatakse 2005. aastal alustatud koolitustega tervishoiu- ja haridustöötajatele. Koolitustel räägitakse tervislikust toitumisest- suitsetamise kahjulikkusest ja füüsilisest aktiivsusest- sealhulgas ka meditsiiniliste erivajadustega arvestamisest. Samuti jätkab sotsiaalministeerium toitumise andmekogu ette valmistamist. Sotsiaalministeeriumi tegevused rakendusid Tervise Arengu Instituudi kaudu. Olulisemateks koostööpartneriteks strateegia rakendumisel olid maakondlikud tervisenõukogud ja terviseedendajad- kes koostasid keskseid tegevusi toetavad maakondlikud tegevuskavad.

Sotsiaalministeeriumi strateegia on tihedalt seotud ka kultuuriministeeriumis valmiva “Liikumisharrastuste riikliku sihtprogrammi” ning põllumajandusministeeriumi arengukavaga “Eesti toit”- öeldakse pressiteates.

<br /><strong>MU</strong>

 

<strong><br /> **********************</strong>

<br /><strong><u>NB!</u><br /><br /></strong> Südame- ja veresoonkonnahaiguste ennetamise strateegiat aastateks 2005-2020 saab lugeda sotsiaalministeeriumi veebilehelt <a href="http://www.sm.ee">www.sm.ee</a> alajaotusest rahva tervis/südamestrateegia.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.