JUHTKIRI:

Vaja on neljandat kätt!

Oi- kui palju on Eestis piike murtud selle üle- kui palju õigupoolest oleks vaja arste (koolitada)!<br /> Kord on neid liiga palju ning probleemiks väidetav töökohtade nappus ja sellest tulenev sund riigi raha eest saadud arstiharidus sinnapaika jätta või tööd väljamaale tegema minna.

Teinekord jälle on arste liiga vähe- mis kajastub eeskätt Maarjamaa äärealade arstkonna jätkuvas hõrenemises.

Karta on- et kriitikata ei jää tänases Meditsiiniuudiste numbriski ära toodud riikliku koolitustellimuse prognoos- milles leppisid oma ametikohast tulenevalt kokku Jaak Aab- Andres Kork ja Toomas Asser.

Ometi on väga hea- et numbrid- mille üle vaielda- on paigas. Seega on vähemasti algandmed kõikidel vaielda soovijatel ühed ja samad.

(Uitmõte nr 1. Kui tõepoolest peaks teoks saama plaan arstiõpet ka Tallinnas jagama hakata- siis millise pealinna kõrgkooli esindaja allkirja võiksime sel konsensusdokumendil kunagi näha?)

Aga numbrid numbriteks. Peamine konks paistab tegelikult olevat muus. Nagu sotsiaalministeerium isegi tunnistab- sõlmib ju koolitustellimuste lepinguid hoopistükkis haridus- ja teadusministeerium. Tõsi küll - sotsiaalministeerium edastab neile oma ettepanekud.

Loodetavasti jätkub siis ministeeriumil- arstide liidul ja teaduskonnal tõelist konsensust ja ühismeelt ka siis- kui haridusministeerium või peamine rahapaja kulbihoidja - rahandusministeerium - käsi laiutama ja rahanappuse taha pugema hakates koolitusnumbreid maha tegema peaksid hakkama!

(Uitmõte nr 2. Olgu selle Tallinnaga (vt 1. uitmõtet)- nagu on - äkki õnnestuks sellele konsensusdokumendile hoopis haridusministri allkiri saada- seda n-ö tsementeerida? Asub ju too ministeerium arstiteaduskonnaga samas linnas- seega pole väga kaugel ka “moosimas” käia...)

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.