Koolitöötajate seas tuleb tõsta teadlikkust epilepsiast

Epilepsiaga lapsed ei saa rakendada oma täit potentsiaali kooliõpetajate vähese teadlikkuse tõttu sellest, millist mõju võib see seisund koolitööle avaldada. Hinnang selgub küsitlusest, mille tulemused avaldati Suurbritannia epilepsianädalal.

Epilepsiaga lapsed ei saa rakendada oma täit potentsiaali kooliõpetajate vähese teadlikkuse tõttu sellest- millist mõju võib see seisund koolitööle avaldada. Hinnang koorub välja küsitlusest- mille tulemused avaldati Medical News Today teatel maikuus Suurbritannia epilepsianädala raames.

Heategevusorganisatsiooni Epilepsy Action poolt küsitletud põhi- ja keskkooliõpetajatest hindas vähem kui veerand enda teadmisi epilepsia kohta headeks. Pea pool tunnistas aga- et epilepsia võib tõsiselt mõjutada lapse õppeedukust; kolm neljandikku uskus- et epilepsia mõjutab lapse suhteid kaasõpilastega.

Brittide andmeil esineb epilepsia ühel lapsel või kooliealisel noorukil 214-st. 27 protsenti vastanuist ei teadnud aga- kui mitmel õpilasel nende klassis on epilepsia. 74 protsenti arvas- et personali seas oleks kasulik läbi viia eraldi koolitusi.

Ülaltoodud numbrid näitavad selgelt- et paljud lapsed peavad liigselt koolis pingutama- kuigi neid saaks palju rohkem aidata- arvas organisatsiooni esindaja- hariduspoliitika ja kampaaniatega tegelev Elizabeth Anderson.

Õige abi ja toetusega saavad epilepsiaga lapsed aga kooliaega nautida ja seal palju saavutada- ütles Anderson- pidades vajalikuks- et koolipersonalil oleksid vastavad teadmised ja arusaamine.

Üks selle aasta epilepsianädala teemadest puudutaski laste ja noorukite väljakutseid hariduse omandamisel. Epilepsy Action kutsus ka riigi valitsust üles tunnistama haridust omandavate noorte erivajadusi ja nendega tegelema ning õppeasutuste personali parandama oma arusaamist sellest.

Oma koduleheküljele <a href="http://www.epilepsy.org.uk">www.epilepsy.org.uk</a> pani organisatsioon üles infomaterjale nii õpetajatele kui lapsevanematele. Käivitati ka programm- mille käigus vabatahtlikud külastavad koole ja jagavad personalile teadmisi.

Teises- epilepsiaga laste vanemate seas läbi viidud uuringus ütlesid enam kui pooled neist- et nende lastel on epilepsia tõttu raskusi õppeülesannete sooritamisel. Sagedasemad põhjused olid keskendumisraskused ja väsimus.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.