Euroopa kvaliteediauhind kuulub kampaaniale „Help - elagem tubakata”

Pressiteade

9. jaanuar 2008

<br /> Euroopa kvaliteediauhind 2007 kuulub tarbijate tervishoiu kategoorias kampaaniale „Help - elagem tubakata”- kvaliteediauhinna võitjad valis 600 Euroopast pärit kandidaadi seast välja asjatundjatest koosnev þürii.

Þürii tegi valiku strateegilise ja loova lähenemisviisi kasuks- mille eesmärk on edastada järjekindlalt jõulist sõnumit- et suitsetamine paneb inimesed mõttetult käituma. Tänu kampaaniale on sündinud nn Euroopa suitsetamisvastane tootemark. Tubakavastane kampaania on seni suurim Euroopa Liidu korraldatud teavitusprogramm- mille nelja aasta (2004-2008) üldeelarve on 60 miljonit eurot. Et Euroopa Liit oli mures sellepärast- et igal aastal sureb suitsetamise tagajärjel liikmesriikides 650 000 inimest- andis ta komisjoni tervishoiu ja tarbijakaitse peadirektoraadile ülesande korraldada kõigis ELi liikmesriikides ühel ajal teavitusprogramm- mille eesmärk oli juhtida noorte inimeste tähelepanu suitsetamise ennetamisele- lõpetamisele ja passiivse suitsetamise ohtudele.

Tegemist on oma lähenemisviisilt ainulaadse kampaaniaga- mis jõuab noortest inimestest koosneva sihtrühmani tele- ja Interneti-reklaamide- 22-keelse kodulehekülje- erinevat laadi suhtekorraldustegevuse ja ürituste kaudu kõigis 27 ELi liikmesriigis. Kampaania „HELP - elagem tubakata” töötas välja kolmest spetsialiseerunud kommunikatsiooni-büroost koosnev konsortsium LBC- Eestis viib kampaaniat läbi suhtekorraldusbüroo Corpore ja meediaagentuur Carat.

Kampaania praegused tulemused:<br />    - kolm miljardit kontakti meediaga;<br />    - 60% Euroopa noortest mäletab- et on näinud vähemalt ühte teemakohast filmi;<br />    - suur tunnustus telekampaaniale: see meeldis 83%-le alla 25-aastastest noortest;<br />    - 4-2 miljonit kodulehe külastuskorda;<br />    - enam kui 570 üritust kõikjal Euroopas;<br />    - kampaaniat on kajastatud ajakirjanduses- televisioonis ja Internetis 5000 korral;<br />    - 27 liikmesriigis kontrolliti süsinikoksiidi sisaldust enam kui 200 000 korda;<br />    - enam kui 53 000 meilitsi nõustamise taotlust.

Eestis viidi 2006. aastal läbi umbes 2500 ja 2007. aastal 4200 CO-testi. CO-testi tulemused näitavad- mil määral suitsetamine - aktiivne või passiivne - on organismi mõjutanud.

<br /><strong>Euroopa kvaliteediauhinnad</strong>

2007. aasta Euroopa kvaliteediauhindade jagamist juhtis Euroopa ettevõtete sisesuhtluse ja suhtekorralduse ajakiri Communication Director. Ajakirjas avaldatakse uudiseid- arvamuslugusid- uuringute tulemusi ja tutvustatakse uusi Euroopa kommunikatsioonispetsialiste. Ajakiri viib läbi ka kõrgelt hinnatud Euroopa kommunikatsiooniauhinna võistlust ning korraldab Euroopa teabevahetuse alast tippkohtumist- mis tõi sel aastal Brüsselisse kokku enam kui 400 juhtivat kommunikatsioonispetsialisti.

Kampaaniale „HELP - elagem tubakata” anti auhind üle 13. detsembril 2007. aastal Berliinis toimunud tseremoonial. HELPi pressiteateid- materjale- logo ja pilte saab alla laadida Interneti-aadressilt <a href="http://www.help-eu.com/"><span style="color: windowtext; text-decoration: none; text-underline: none">www.help-eu.com</span></a>.

 

Piret Pert<br /> Konsultant/ Consultant<br /> Suhtekorraldusbüroo Corpore / PR company Corpore<br /> Narva mnt. 7- Tallinn 10117- Estonia<br /> Tel: +372 6660 601<br /> Mob: +372 5252 001<br /> Fax: +372 6661 611<br /> E-mail: <a href="mailto:piret@corpore.ee"><span style="color: windowtext; text-decoration: none; text-underline: none">piret@corpore.ee</span></a><br /><a href="http://www.corpore.ee/"><span style="color: windowtext; text-decoration: none; text-underline: none">http://www.corpore.ee</span></a>

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.