Sotsiaalministeerium esitleb kabinetivaikuses sündinud eelnõu

9. jaanuar 2008

<br /> Eesti Ametiühingute Keskliit (EAKL) on taas sügavalt jahmunud ja nördinud sotsiaalministeeriumi käitumise peale - ministeeriumiametnikud on omaenese tarkusest valmis kirjutanud uue töölepingu seaduse eelnõu- kuigi ministeerium on korduvalt kinnitanud et eelnõu pole olemas ja see valmistatakse ette sotsiaalpartneritega peetud läbirääkimiste tulemusena.

"Nii olulise seaduse koostamisel peavad osalema tööturu kõik kolm osapoolt- aga näib- et ministeerium jättis kõrvale mitte ainult ametiühingud ja tööandjad- vaid isegi koalitsioonipartnerid-" ütles EAKL esimees Harri Taliga. "Jah- toimusid küll formaalsed konsultatsioonid- aga need ei saa asendada läbirääkimisi. Pealegi pole meid teavitatud isegi konsultatsioonide tulemustest."

EAKL on korduvalt rõhutanud- et töölepingu seaduse eelnõu koostamisele peab eelnema olukorra analüüs - millised on üldse need probleemid- mida on kehtiva seadusega võrreldes vaja teisiti reguleerida- kuidas suurendada kollektiivlepingute osatähtsust töösuhetes jne. "Paraku on meie ettepanekud kõlanud kurtidele kõrvadele ja sisulist analüüsi tehtud pole-" nentis Taliga. "Näib- et sotsiaalministeeriumi ametnikud on taas lähtunud põhimõttest - annab jumal ameti- annab ka mõistuse."

Sotsiaalministeeriumi ametnikud väitsid eelmisel aastal korduvalt- et mingit töölepingu seaduse eelnõu pole olemas- ometi teatas ministeerium 8. jaanuari õhtul- mitu tundi peale tööpäeva lõppu- et eelnõu saadetakse kooskõlastusringile. "Paratamatult kerkib küsimus: kas ministeerium vassis kogu aeg ja teadlikult või sisustasid usinad ametnikud jõuluaja töölepingu seaduse eelnõu kirjutamisega?" järeldab Taliga.

Sotsiaalministeerium- kes peaks olema üks sotsiaaldialoogi edendajaid- on taas eiranud sotsiaalpartnerluse elementaarseid põhimõtteid ja kaasamise head tava.

 

Lisainfo:

Harri Taliga<br /> EAKL esimees<br /> 6412 800- 55 53 48 40

Siiri Rebane<br /> Harri Taliga<br /> 64 12 808- 58 19 04 00<br /><a href="mailto:siiri.rebane@eakl.ee"><span style="color: windowtext; text-decoration: none; text-underline: none">siiri.rebane@eakl.ee</span></a>

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.