Raudteelaste Ametiühing: Sotsiaalministeerium ja valitsus tegutsevad tööinimeste vastu!

11. jaanuar 2008 aasta

Tallinn

<br /><strong>Raudteelaste Ametiühing arvab- et Sotsiaalministeerium ja valitsus tegutsevad tööinimeste vastu!</strong>

Raudteelaste ametiühing on nördinud seaduse eelnõu peale- mille Sotsiaalministeerium esitas kooskõlastus ringile. Eelnõu sisu on täielikult töötajate huvide vastane- see teeb töötajad kaitsetuks tööturul ja vähendab nende õigusi. 2007 aastal Eesti Raudtee AS koondas 190 töötajat- kes kõik olid tõelised profesionaalid selles valdkonnas. Oma tööaastatega aitasid nad ettevõttet arenemisel ning teenisid materiaalset tulu tervele riigile. Kõik need töötajad said rahalist kompensatsiooni vastavalt seadusele- mis täna veel kehtib. Pärast töötuks registreerimist saavad nad konsultatsioone- väljaõppeid ja töötuabiraha. See on normaalne sotsiaalne kaitse või teiste sõnadega kompensatsioon töötajale tema poolt antud pikkade tööaastate ja tervise eest sellele ettevõttele.

"Koondamistes ei ole süüdi töötaja- vaid ettevõtjate ja valitsuse otsused- vead ja tegevusetus. Töötaja peab kannatama - kaotades töö ja eluks vajalikud sissetulekud. Vestluses koondatud raudteetranspordi töötajatega ei öelnud keegi- et ei taha töötada selles sektoris. Need- kes tahtsid lahkuda ettevõttest juba tegid seda ilma kompensatsioonita. Kehtiva seaduse alusel saanuks nad koondamisel kompensatsiooni. Tööandjad ja poliitikud võtavad vastu otsuseid- mille eest nad vastutust ei tunneta. Selle tagajärg on aga töötajate koondamine. Nad teevad kõik võimaliku seaduse muudatuste vastuvõtmiseks- et vähendada oluliselt töötajate kompensatsiooni koondamisel ning muid töötaja õigusi. Sellist suhtumist valitsuse poolt ametiühing lubada ei saa. Raudteelaste Ametiühing valmistub aktsioonideks selliste eelnõude vastu- mis piiravad töötajate õigusi. Kutsume kõiki töötajaid seisma oma õiguste eest läbi aktsioonide" - ütles raudteelaste ametiühingu esimees Oleg Tšubarov.

 

Täiendav info ja küsimused:

Oleg Tšubarov<br /> EARÜ juhatuse esimees<br /> Tel. 50 64807

EVRAY<br /><a href="mailto:evray@evray.ee"><span style="color: windowtext; text-decoration: none; text-underline: none">evray@evray.ee</span></a>

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.