Rahandusminister: uus töölepinguseadus suurendab ümbrikupalkade maksmise riski

15. jaanuar 2008

<br /> Rahandusminister Ivari Padari sõnul kasvab uue töölepinguseaduse jõustumisel ümbrikupalkade maksmine kuna tööleping ei ole enam kirjalik.

"Riigipoolne kontroll peab olema tulemuslik. Kui on võimalik väita- et tööleping on suuliselt sõlmitud- ei ole seda võimalik tõhusalt kontrollida-" ütles rahandusminister ja sotsiaaldemokraatide esimees Ivari Padar. " Siis ei maksa imestada- et keegi ehitas hoone tööjõudu palkamata või kuidas leiti ettevõttesse kuu aja jooksul suusõnalise leppe alusel paarsada töötajat."

Kirjalik tööleping on täna sisuliselt nii töötaja- tööandja kui ka riigi huvides.

Kirjalik tööleping tagab selle- et Maksu- ja Tolliametil on võimalik kontrollida- kas ettevõte ka töötaja pealt makse maksab. Ühepoolne juhuslik dokument seab tõsisesse ohtu sellise kontrolli võimalikkuse.

Maksu- ja Tolliamet teatas täna- et Eestis saavad ligi 11% inimestest palka- millelt tööandaja on jätnud maksud maksmata. Iga kümnes töötaja on juba täna tööl "mustalt" ja keerulistes majandusoludes tööandja kiusatus makse mitte maksta suureneb.

 

Lisainfo:

Ivari Padar<br /> Rahandusminister- Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees<br /> 611 3445<br /><a href="mailto:ivari.padar@fin.ee"><span style="color: windowtext; text-decoration: none; text-underline: none">ivari.padar@fin.ee</span></a>

<br /> Teate edastas:

Karin Tammer<br /> SDE pressiesindaja<br /> 555 89 250<br /> 631 6650<br /><a href="mailto:karin.tammer@riigikogu.ee"><span style="color: windowtext; text-decoration: none; text-underline: none">karin.tammer@riigikogu.ee</span></a>

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.