Seminar "Perifeersete närviblokaadide teostamine ultraheli kontrolli all" Eesti ja Norra anestesioloogide koostöös

Ida-Tallinna Keskhaigla

17.01.2008

<br /> 14.-15. jaanuaril toimus Ida-Tallinna Keskhaiglas seminar teemal "Perifeersete närviblokaadide teostamine ultraheli kontrolli all". Seminarist võttis osa ligi 40 anestesioloogi üle Eesti ning selline koolitus oli siin esmakordne.

Esimesel päeval omandasid anestesioloogid teoreetilisi teadmisi ja teisel päeval workshopi vormis läbi viidud praktilisi oskusi närvide identifitseerimisel ultraheli abil.

Lektorite ja workshopi juhendajatena astusid üles ?ivind Klaastad (Euroopa Regionaalanesteesia Seltsi põhjamaade esindaja) ja Axel Sauter Oslost- Andres Sell TÜ Kliinikumist ja Peeter Ross Ida-Tallinna Keskhaiglast- kursust juhendasid ITK anestesioloogid Maiu Sepp ja Liia Liibusk.

Ultraheli kasutamine võimaldab täpsemalt- suurema edukusega ja ohutumalt teha närvipleksuste blokaade regionaalanesteesia eesmärgil- mistõttu metoodika on kogumas suurt populaarsust kogu maailmas.

16. jaanuaril oli Ida-Tallinna Keskhaigla anestesioloogidel võimalus näha Norra kolleegide reaalselt teostatud blokaade nii üla- kui alajäsemete närvipleksustel- patsientideks olid meie ortopeediaosakonna plaanilised patsiendid.

Koolitusel saadud oskuste abil on võimalik jätkata ultraheli kasutamise juurutamist anestesioloogi igapäevatöös- lisaks närvipleksuste identifitseerimisele on alustatud ultraheli kasutamist ka tsentraalveenide visualiseerimisel tsentraalveenikateetrite paigaldamise juures.

Ida-Tallinna Keskhaigla tänab patsiente- kes olid nõus osalema näidisblokaadide patsientidena- samuti kõiki kolleege- kelle abiga seminar teoks sai ning vabatahtlikke- kes osalesid praktilise õppe modellidena.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.