Maripuu kohtus Rootsi tööministriga

26.01.2008

<br /> Sotsiaalminister Maret Maripuu kohtus 25. jaanuaril Rootsi sotsiaal-- töö-- ja võrdõiguslikkuse ministeeriumite esindajatega.

Rootsi tööminister Sven-Otto Littorin jagas kogemusi Rootsi tööturu regulatsioonidest ning reformidest.

Samas arutati- kuidas leida tasakaal paindliku ja turvalise tööturu regulatsiooni vahel ning tagada inimestele sotsiaalsed garantiid.

Sotsiaalminister Maret Maripuu sõnul on oluline õppida teistelt riikidelt. "Rootsis on olemas pikaajaline kogemus töösuhtest- mis on paindlik ja turvaline ning kus on ruumi läbirääkimisele ja ühisosale- mis pannakse paika lepingutes-" ütles Maripuu.

Rootsis on hiljuti läbi viidud mitmeid tööreforme. Väga palju on töösuhetes reguleeritud kollektiivlepingutega ning paljusid Eestis viimasel ajal probleeme tekitanud küsimusi seadustega ei reguleeritagi. Näiteks koondamishüvitised on Rootsis kollektiivlepinguga määratud- mitte seadusega kehtestatud. Ühised seisukohad lepitakse kokku läbirääkimiste käigus. Samas on kollektiivlepingute puhul oluline see- et need oleksid kõigile pooltele üheselt arusaadavad.

Maripuu osaleb 24.-27. jaanuarini töökohtumistel Rootsi sotsiaal-- töö-- ja võrdõiguslikkuse ministeeriumites.

 

Eli Lilles<br /> Pressiesindaja<br /> +372 62 69 321<br /> +372 56 988 110<br /><a href="mailto:Eli.Lilles@sm.ee"><span style="color: windowtext; text-decoration: none; text-underline: none">Eli.Lilles@sm.ee</span></a><br /><a target="_blank" href="http://www.sm.ee/"><span style="color: windowtext; text-decoration: none; text-underline: none">http://www.sm.ee/</span></a><br /> skype: elililles

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.