Arstide päevad lähenevad

Tänavused Eesti arstide päevad peetakse 13. ja 14. märtsil Tallinnas Salme Kultuurikeskuses.

Tänavused Eesti arstide päevad peetakse 13. ja 14. märtsil Tallinnas Salme Kultuurikeskuses.

“Tohtrid on teadupärast akadeemiline ja üsna konservatiivne seltskond- sestap on ka arstide päevade põhiolemus aegade jooksul ikka samaks jäänud-” ütles Eesti Arstide Liidu (EAL) peasekretär Katrin Rehemaa. “Konverentsil on mitu peateemat- et pakkuda uut teavet paljude erialade arstidele.”

Rehemaa sõnutsi pole kindlasti mõtet tulla vaid “oma” sessioonile. “Kitsalt ühele erialale suunatud täienduskoolitusi korraldatakse päris sageli- vahel on põnev kuulata- mis teisteski valdkondades uudist. Lektorite seas on lisaks meie tunnustatud spetsialistidele ka mitmed väliskülalised-” lisas ta.

Õige pea rakenduv üleriigiline tervise infosüsteem toob muudatusi kõikide arstide igapäevatöösse. Konverentsil tahetakse muu hulgas kõnelda- missugustena need muudatused paistavad süsteemi loojatele ja kuidas kasutajatele. “Muidugi ei puudu ka uusimaid ravimeid ja meditsiinitooteid tutvustav näitus ja kirsiks koogi peal on kohtumised vanade sõprade ja heade kolleegidega-” ütles Rehemaa.

Näitusel osalevate firmade registreerimine kestab 20. veebruarini ja konverentsil osalejate registreerimine 10. märtsini EALi koduleheküljel <a href="http://www.arstideliit.ee">www.arstideliit.ee</a> või Eesti Arstide Liidus (Pepleri 32- 51010 Tartu; <a href="mailto:eal@arstideliit.ee">eal@arstideliit.ee</a>; faks 7420 932).

Arstide liidu liikmed võivad Rehemaa sõnutsi registreeruda ka oma piirkondliku liidu kaudu- kui liit maksab nende osavõtumaksu. Selleks tuleks võtta ühendust oma piirkonnaliidu juhiga. Tallinna Arstide Liidu liikmed saavad ennast registreerida TALis (tel 697 3132;<br /> e-post Tallinna.Arstideliit@ mail.ee). Osavõtumaksu tasub TAL.

<br /><strong>MU</strong>

 

<br /> ***********************

 

<br /><strong><u>Eesti arstide päevade konverentsikava</u></strong>

<strong>Neljapäev- 13. märts</strong>

9.30 <strong>Eesti arstide päevade avamine</strong>

<strong>Doktor- mis mul tegelikult viga on?</strong> (nooruki tervisemured).<br /><em>Korraldajad: Eesti perearstide Selts- Eesti Psühhiaatrite Selts. Sessiooni juhatab Andres Lehtmets</em>

9.40 Sissejuhatus<br /> 9.45 Noorukite terviseprobleemid perearsti vaatevinklist- Eret Jaanson<br /> 10.15 Kuidas avalduvad noorukite vaimse tervise häired- Jüri Männik

10.45-11.15 vaheaeg

11.15 Noorukite sõltuvuskäitumine- Anne Kleinberg<br /> 11.45 Noorukite seksuaaltervis- Kai Haldre<br /> 12.15 Diskussioon

13.00-14.00 lõunavaheaeg

<strong>Diabeedi moodne ravi<br /></strong><em>Korraldaja: Eesti Endokrinoloogide Selts. Sessiooni juhatab Vallo Volke</em>

14.00 Sissejuhatus<br /> 14.05 Insuliinipumbaravist lastel ja noorukitel- Ülle Einberg (Tallinna lastehaigla)<br /> 14.35 Glitasoonid 2. tüüpi diabeedi ravis- Vallo Volke (Lõuna-Eesti haigla)<br /> 15.05 2. tüüpi diabeedi uued ravimid- Ülle Jakovlev (Ida-Tallinna keskhaigla)

15.45-16.00 vaheaeg

16.00 Insulin treatment of type 2 diabetes- Markku Saraheimo (Eira Hospital- Helsingi)<br /> 16.50 2. tüüpi diabeedi uus ravijuhis- Anu Ambos (Põhja-Eesti regionaalhaigla)

<br /><strong>Reede- 14. märts</strong>

<strong>Bioloogiline ravi - uus suund meditsiinis<br /></strong><em>Korraldajad: Eesti Reumatoloogide Selts. Sessiooni juhatab Tõnu Peets</em>

9.30 Sissejuhatus<br /> 9.35 The history and essence of anti-cytokine therapies- Lars Klareskog (University of Uppsala- Karolinska Institute)<br /> 10.05 The biological agents in rheumatology- Marjatta Leirisalo-Repo (University of Helsinki)<br /> 10.45 Bioloogilised ravimid reumatoloogias Eestis- Tõnu Peets (Ida-Tallinna keskhaigla)

11.00-11.30 vaheaeg

11.30 Bioloogilised ravimid pediaatrilises reumatoloogias Eestis- Hille Liivamägi (TÜ lastekliinik)<br /> 11.45 Bioloogilised ravimid dermatoloogias- Külli Kingo (TÜ nahakliinik)<br /> 12.10 Bioloogilised ravimid hemato-onkoloogias- Hele Everaus (TÜ hematoloogia-onkoloogiakliinik)<br /> 12.35 Bioloogilised ravimid gastroenteroloogias- Riina Salupere (TÜ sisekliinik)

13.00-14.00 lõunavaheaeg

<strong>e-tervis - elu võimalikkusest virtuaalses keskkonnas</strong>

14.00 Tervise infosüsteem arsti igapäevatöös (tegijate visioon)- Kaja Kuivjõgi (sotsiaalministeerium)<br /> 14.30 Tervise infosüsteem arsti igapäevatöös (kasutajate visioon)- Andres Kork (EAL)<br /> 15.00 Diskussioon

16.30 <strong>Eesti arstide päevade lõpetamine</strong>

<br /><em><strong><br /> Eesti arstide päevade korraldajad: Eesti Arstide Liit- Taveco Disain<br /> Eesti arstide päevade ametlik meediakanal on ajakiri Eesti Arst.</strong></em>

<strong>Täpsem info ja osalemistingimused:<br /></strong><a href="http://www.arstideliit.ee">www.arstideliit.ee</a><br /> tel 7420 429- <a href="mailto:eal@arstideliit.ee">eal@arstideliit.ee</a>

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.