JUHTKIRI:

Kolleegid

<strong>Kolleegid</strong>

2005. aasta lõpupoole käisime Meditsiiniuudiste toimetusega nn koduvisiidil Tallinna külje all Viimsis- kus haigla töid ja tegemisi tutvustasid direktor Enn Rei ja ülemarst Aleksander Stern. Algul istusime vestlusringis- pärast käisime maja peal ringi. Nagu koduvisiitidel ikka.

Ühes kabinetis tutvustas ülemarst Stern meid oma kolleegidele Viimsi haiglast kui kolleege Meditsiiniuudistest. See hakkas kõrva- tundus hästi ootamatu ja hämmastav. (“No mis kolleegid meie nüüd oleme- me ju lihtsalt lehetegijad- ei tea ravimisest midagi-” mõtlesin endamisi.)

Aga tuleb- käsi südamel- tunnistada- et see ootamatus ei olnud sugugi võõrastav või ebameeldiv. Pigem tekkis selline kergelt jalad-maast-lahti-tunne...

Hiljem tagasiteel Viljandisse omakeskis muljeid vahetades selgus- et toda väikest seika oli märganud ja midagi samalaadset tundnud nii mõnigi veel.

Mõiste “kolleeg” tuleb mõistagi meedikutele nii tuttavast ladina keelest (collega) ning tähendab ametivenda- kutsekaaslast- töökaaslast - nii kinnitavad võõrsõnade leksikon ja õigekeelsussõnaraamat.

Nende kriteeriumide järgi ajakirjanikud ning arstid/õed vist väga kolleegid ei ole. Ehk oli ja on siis ühine meditsiini- või laiemas mõttes tervisevaldkond see- mis meid Meditsiiniuudiste senise viie ja poole aasta pikkuse ilmumisaja jooksul mõnevõrra kolleegi(ma)ks on teinud.

Nii et suur tänu kõigile-kõigile kolleegidele- kellega koos oleme selle aja jooksul kulgenud. Ning palju edu ja jõudu kõigile-kõigile kolleegidele nii pealinnas kui mujal- kes Meditsiiniuudistega edasi lähevad.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.