Süüdistuse sai Subutexi ebaseaduslikult käidelnud isik

31.01.2008

<br /> Riigiprokurör Andres Ülviste saatis kohtusse süüdistusakti- milles süüdistab 25aastast Holgerit suures koguses narkootilist ainet buprenofriini sisaldavate Subutexi tablettide ja psühhotroopseid aineid sisaldavate tablettide ebaseaduslikus käitlemises ning nende ebaseaduslikus üle piiri toimetamises (KarS § 184 lg 2 p 1 ja KarS § 392 lg1).

Keskkriminaalpolitsei tegi eeluurimisel kindlaks- et Holger käis 2006. aastal kümneid kordi Riias- kus Holgeri esitatud nimekirja alusel kirjutas narkoloog välja Subutexi retseptid igal korral umbes 30 Soome Vabariigi kodanikule. Retseptide väljastamise eest tasus Holger narkoloogile sularahas.

Holger ostis retseptide alusel ravimid välja ühest kindlast apteegist Riias. Ühe korraga omandas ta niiviisi vähemalt 840 tabletti ja kümnete reiside jooksul kokku üle 16 000 tabletti.

Narkootilist ainet sisaldanud tabletid saatis Holger kullerfirmaga Riiast Tallinnasse- kus ta need kätte sai ja müüs Soome Vabariigi kodanikele.

Holger peeti Keskkriminaalpolitsei töötajate poolt kinni 2006. aasta novembris Tallinnas.

 

Kristiina Herodes<br /> Avalike suhete talitus<br /> juhataja<br /> Riigiprokuratuur<br /> tel. 6 139 415-<br /> mobiil 51 11 528<br /><a href="mailto:kristiina.herodes@prokuratuur.ee"><span style="color: windowtext; text-decoration: none; text-underline: none">kristiina.herodes@prokuratuur.ee</span></a><br /><a target="_blank" href="http://www.prokuratuur.ee/"><span style="color: windowtext; text-decoration: none; text-underline: none">http://www.prokuratuur.ee/</span></a>

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.