Merike Martinson valiti aasta aateinimeseks

1. veebruar 2008

<br /> Ühendus Alkoholivaba Eesti juhatus valis möödunud aasta aateinimesteks alkoholipoliitika ja karskusidee edendamisel Merike Martinsoni ning Merilin Piipuu.

Tallinna abilinnapea Merike Martinson on olnud tervikliku alkoholipoliitika toetaja ning rahva tervist edendava töö eestvedaja. Lastearstina alaealiste alkoholiprobleemidega otseselt kokku puutunud dr Martinson aitas oluliselt kaasa ka esimese alkoholivaba noortekohviku avamisele Tallinnas- teatas AVE juhatus.

Eesti Õpilasesinduste Liidu juhatuse esimehe Merilin Piipuu juhtimisel koostas EÕL-i XVII üldkogu pöördumise Sotsiaalministeeriumi ja Haridus- ja Teadusministeeriumile. Pöördumine tõi selgelt esile noorte arusaamise ja soovid alkoholiprobleemi lahendamise osas.

Lisaks Merike Martinsonile ning Merilin Piipuule soovis AVE juhatus ära märkida veel teleajakirjanik Maire Aunastet alkoholi- ja sõltuvusprobleemide tõstatamise eest saates "Meie"- Gerd Kanterit karske eluviisi positiivse eeskujuna Eesti noortele ning poliitik Marek Strandbergi alkoholipoliitika ideede edendamise eest.

Negatiivsena tõsteti esile esile justiitsminister Rein Langi tegevus ja sõnavõtud. Alates Põhiseaduse Pilsneri ideest kuni plaanini lubada madalate promillidega autojuhte rooli ja seeläbi potentsiaalselt legaliseerida alkoholi tarvitamise ning autojuhtimise seos.

Tänukirjad antakse üle 16. mail Ühendus AVE üldkoosolek-konverentsil.

Merike Martinson on tunnustuse eest väga tänulik. "See näitab- et oleme oma tegevuses õigel teel. Toetame kindlasti edaspidigi noorte selliseid ettevõtmisi- mis aitavad neid eemal hoida alkoholist ja uimastitest-" ütles Martinson.

Ühendus AVE on apoliitiline organisatsioon- mille eesmärgiks on edendada rahvatervist silmas pidavat alkoholipoliitikat- mis lähtub teaduslikest uurimustest ning rahvusvahelisest kogemusest. Valides aasta tegijaid- soovib AVE esile tõsta selles vallas silmapaistvaid isikuid ning seeläbi juhtida ka tähelepanu olulistele poliitilistele arengutele ning tegudele.

 

Raepress<br /><a href="mailto:Tallinnapressiteenistus@tallinnlv.ee"><span style="color: windowtext; text-decoration: none; text-underline: none">Tallinnapressiteenistus@tallinnlv.ee</span></a>

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.