4. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Haigekassa otsustas ravijärjekordi lühendada

Haigekassa võttis tänavust eelarvet vastu võttes otsuse lühendada ravijärjekordi ja kuigi selleks võib kasutada kuni 20% 2008. aasta jaotamata kasumist, siis otsustati hakkama saada 256 miljoni eriarstiabisse täiendavalt suunatud krooniga.

Järjekordi lühendades on eesmärk hoida ravijuhtude arvu vähemalt2007. aasta tasemel. Eelkõige on plaanitakse kärpida pikemaidravijärjekordi (näiteks endoproteeside paigaldamise ja kataraktideoperatsioonide osas).<br />Haigekassa sõnul on kättesaadavuse parandamiseks lisatudtervishoiuteenuste loetellu 130 miljoni eest mitmeid uusitervishoiuteenuseid. Näiteks finantseeritakse nüüd silma sarvkestavõtmist ja siirdamist- arütmiate kirurgilist ablatsioonravi-harvaesineva ainevahetushaiguse Fabry tõve ensüümasendusravi- lootekopsude küpsusastme hindamist- invasiivse seeninfektsiooni ravi-kapselendoskoopiat jt. Kaasajastatud on kopsu- ja rinnakasvajatekemoteraapia kuuri ning müeloomi ning plasmotsüstoomitsütostaatilise ravikuuri teenuse sisu ning piirhinda.<br />Onkoloogia ja kardioloogia erialal ning kopsu- ja nakkushaigusteravimisel prognoosib haigekassa vajaduse kasvu ning sellesttulenevalt on planeerinud ka ravijuhtude keskmisest suuremtõus.<br />Haigekassa nõukogu kinnitas jaanuari lõpus tänavuse eelarve 13-4miljonit krooni lootes tulude 22% kasvule. Ravikindlustuselesuurenevad kulutused 2-4 miljardi krooni võrra (24%).

Autor: Egle Raadik

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099