Investeerimiskohustus nullib linna abi perearstile

Tallinna linna soov meelitada perearstid asumkonna keskusse linnale kuuluva soodsama rendipinna pakkumisega toob kaasa suured investeerimiskohustused, mis perearsti jaoks selle eelise ära nullivad.

X-korpuse ehituse ja ruumipuuduse tõttu 1. septembril 2007 Põhja-Eesti Regionaalhaigla Mustamäe korpusest välja kolima pidanud Tiina Jürgensonil on hea meel- et sai pakkumise linna omandis olevatele ruumidele samas kandis Mustamäel. Jürgensoni sõnul on Tallinnas vastuvõetava hinnaga pinna leidmine väga keeruline. „Vahepeal mõtlesime- et teeme pressiteate: lööme telgi püsti ja hakkame vastsündinuid seal vastu võtma-“ kirjeldab ta olukorra tõsidust.<br /> Ruutmeetri hinnaks küsis linn 90 krooni ilma käibemaksu ja kommunaalteenuse hinnata- mis selle piirkonna keskmisest äripindade rendihinnast on 60% odavam. Selle eelise neelas aga oodatust suurem investeerimisvajadus: kohustus ruumidesse investeerida oli 700 000 krooni- mis perearst juba eelmisel aastal oluliselt ületas.<br /> Kuna ruumid on aga remonditud perspektiiviga- et kunagi tulevikus veel paar perearsti praksisesse lisaks võtta- siis loodab Jürgenson siiski hakkama saada.<br /> Tallinna abilinnapea Merike Martinsoni sõnul on lähiajal linna pinnale plaanis kolida veel kahel perearstikeskusel.

Autor: Egle Raadik

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.