Magnumi soov teha Eesti suurim apteegikett nurjus

Eesti suurimaid apteegiketi omanikke ja ravimite hulgimüüjaid Magnum tahtis mullu suvel koonduda apteegiketiga Farmacia, millega oleks saanud suurimaks apteekide haldajaks Eestis. Koondumine jäi ära enne, kui konkurentsiamet jõudis teha keelduva otsuse.

Konkurentsiamet oleks teinud konkurentsi kitsenemise põhjendusel keelduva otsuse- kuid enne võtsid osalised taotlused tagasi. Novembris menetlus vaikselt lõppes.<br /> Magnum oleks saanud pärast koondumist juurde ligi 40 Farmacia apteeki ja kokku 222 apteeki oma kontrolli alla. Praegu on konkurent Tamro Apteek1 ketiga Magnumi Apothekast pisut ees. Kuna aga Magnum haldab Apothekasid läbi tütarfirma Terve Pere Apteek OÜ ja lisaks kasutab seda kaubamärki üle saja apteegi frantsiisi alusel- on kokkuvõttes praegugi Apothekasid Eestis enim.<br /> Kui suur mõju turule koondumisest oleks tekkinud- ei saanud konkurentsiameti osakonnajuhataja asetäitja kt Veiko Ilves öelda. Ta märkis- et probleeme oleks Tallinnas ja Tartus apteekidega ja üle Eesti hulgiturul. Ilvese sõnul kestis menetlus niigi kaks korda kauem - kuus kuud- enne kui vaibus. „Nad ei tahtnud avalikku keeldumise otsust ja loobusid lihtsalt koondumisest-“ sõnas ameti koondumiste osakonna juhataja Svetlana Ljutova.<br /> Farmacia apteegid kuuluvad OÜle Patrika. Sellest 51% kuulub Meelis Mäeotsale ja 49% alates 2006. aasta suvest Magnumile. Mäeots oli omal ajal Apotheka keti looja- kuid siis asutas oma apteegifirma.<br /> Magnum ASi juhatuse esimees Leon Jankelevitsh selgitas- et koondumine jäi ära pigem Mäeotsa tõttu- kes hakkas muid variante otsima. Jankelevitsh lisas- et omanikuna ei kavatse nad Patrikast väljuda- küll aga on ta aru saanud- et Mäeots otsib oma osalusele uut omanikku.<br /> Meelis Mäeots kinnitas uue kosilase ilmumist- kellega ta läbi räägib oma osaluse müügi üle. "Ma tegin selle keti algusest peale müügiks-" sõnas ta. Mäeots uskus- et märtsi lõpus võiks müük kindel olla ja ostjaks on üks ELis apteegialal tegutsev  firma. "Tarmo see ei ole- muidu oleks konkurentsiametiga ilmselt sama seis- mis Magnumiga-" lisas Mäeots.

Autor: Kadi Heinsalu

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.