Perearsti koduvisiit - kas nõukogudeaegne igand?

Viimastel päevadel on meedias palju kõneainet pakkunud perearstide koduvisiitidega seonduv. Tuli lahvatas siis , kui Tallinna Perearstide Seltsi(edaspidi TPS) pressiteadet koduvisiitide otstarbekusest meedias oluliselt moonutati. Üllatusena tõlgendas meedia TPS-i pressiteadet nii, et lähiajal on plaanis vähendada oluliselt perearsti koduvisiitide hulka.

 

<span style="">Tegelik põhjus- miks TPS taolise pressiteate tegi - oli asjaolu- et Eesti Patsientide Ühing-<span style=""> </span> olles<span style=""> </span> saanud mõned kaebused patsientidelt- kellele perearst oli keeldunud koduvisiidile minemast- küsis- kas on võimalik koostada täpsed kriteeriumid- millisel juhul peab perearst koduvisiidile minema. TPS juhatus menetles seda oma korralisel koosolekul ja leidis- et selliseid kriteeriume ei ole <span style=""> </span>siiski kahjuks võimalik koostada. Iga pöördumise puhul tuleb lähtuda konkreetsest vajadusest ja teha otsus mis oleks patsiendile.<span style=""> </span> Koduvisiidil ei ole arstil kasutada diagnostikavahendeid- mis võimaldaksid kaasaja meditsiini nõuetele vastavalt diagnoosi püstitada ja läbi selle õige ravi määrata. Tavaliselt pikendab perearst viiruste<span style=""> </span> perioodil oma vastuvõtu aega . Koduvisiit kulutab ära väga palju arsti aega (sõltuvalt kaugusest kulub Tallinna linnas koduvisiidile kokku 1 tund- 1-5 tundi)- <span style=""> </span>sama aja jooksul võib arst<span style=""> </span> vastu võtta 4-6 patsienti. <span style=""> </span>Mida rohkem <span style=""> </span>koduvisiite- seda keerulisem on tagada perearstiabi kättesaadavust<span style=""> </span> üldiselt.</span>

 

<em>Kristi Parts<br /> Diana Ingerainen<br /> Lembi Põlder<br /> Tallinna Perearstide Seltsi juhatuse liikmed</em>

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.