Puugivaktsiin sai siiski loa

3. aprillil saabus ravimiametist muukeelses pakendis puugivaktsiinile lõpuks positiivne otsus ning hiljemalt kuu pärast peaks uus partii vaktsiini Eestis olema.

Ravimiameti ravimite osakonna juhataja Katrin Kiisk teatas järelpärimisele- millest selline meelemuutus- järgmist: “Eelmisel nädala teises pooles (3. aprilliks) selgus- et võib tekkida paarinädalane vahe tarnes ja vaktsiinipuudus- kuna üks tootja ei varusta Eestit ja teine ei suuda seda teha piisavas mahus.”<br /> Ravimite maaletooja MediNet International Ltd juhi Anu Adermanni sõnul on otsus tšehhikeelse partii jaoks siiski liiga hiline- kuna kõnealused 10 000 doosi on mujale maha müüdud.<br /> “Nüüd on juba teises keeles pakendiga tegemist-” kommenteeris Adermann. “Olen tellinud 20 000 doosi ja see kogus tuleb mujalt Euroopa Liidust.”<br /> Adermanni sõnul oli ravimiamet oma otsust põhjendanud sõnadega- et kuna konkurendil on ka balti pakend otsas- siis et kohelda firmasid võrdselt- lubab ta mõlemal võõrkeelses pakendis vaktsiini sisse tuua.<br /> Märtsi lõpus ei andnud ravimiamet MediNetile luba tšehhikeelses pakendis Encepuri sisse tuua- kuna seaduse järgi tuleb üle 3000 partii puhul kasutada kas eestikeelset või kolmkeelset balti pakendit.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.