Doonoribaas lükkub edasi

Kauaoodatud andmebaas tuleb kuue aasta pärast.

Vereteenistuse riikliku infosüsteemi uueks sünnitähtajaks pakutakse alles 2014. aasta esimest jaanuari. “Väga ebameeldiv uudis-” tõdes Põhja-Eesti Regionaalhaigla verekeskuse juhataja Riin Kullaste- viidates- et vereseadus lubas riigi loodavat andmebaasi juba käesolevaks aastaks.<br /> Selle üheks osaks planeeriti ka Põhja-Eesti Regionaalhaigla (PERH)- Tartu Ülikooli Kliinikumi- Pärnu Haigla ning Ida-Viru Keskhaigla verekeskuse ühist andmebaasi doonorite ja verevarude kohta.<br /> Ühise andmebaasi eesmärk on pakkuda teavet doonoriajaloo kohta: analüüside tulemused- kui sageli inimene verd on andnud ning millal ta seda viimati tegi. Kuigi verekeskused saavad info ka doonorilt kätte- vähendaks ühine andmebaas võimalikke vigu- välistaks valeinfo esitamise ja aitaks kaasa doonorivere ohutumaks muutmisele.<br /> Vereteenistuse riikliku infosüsteemi teise osana pidid verekeskused haiglatega ühendatama. Näiteks kui patsient satub haiglasse- saab vaadata- missuguseid ülekandeid ta teistes haiglates on saanud ja kas esines tüsistusi.

 

Pikemalt loe edasi paberlehest.

Lisa kommentaar

  • Ketlin Beljaev

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.