Šveitsis katsetati vererõhku kontrollivat vaktsiini

Soome ajalehes Mediuutiset kirjutati, et Šveitsi-Saksa ühine uurimisrühm on välja töötanud vaktsiini, mis pärsib vererõhu tõusu tekitavat hormooni.

<strong>Soome ajalehes Mediuutiset kirjutati- et Šveitsi-Saksa ühine uurimisrühm on välja töötanud vaktsiini- mis pärsib vererõhu tõusu tekitavat hormooni.</strong><br /> Šveitsi uuringus- mis avaldati Suurbritannia meditsiiniajakirjas Lancet- osales 72 patsienti- kelle vererõhk oli palju või keskmiselt tõusnud. Neile anti 100 või 300 mikrogrammi vaktsiini. Patsientide vererõhku mõõdeti pidevalt enne ravi ja 14. nädalal. Suurema doosi vaktsiini saanute päevane süstoolne vererõhk alanes mõõtmiste vahel 9 mmHg ja diastoolne 4 mmHg. Põhja-Eesti Regionaalhaigla kardioloogiakeskuse juhataja professor Margus Viigimaa selgitas- et vaktsiin kujutab endast antikehasid- mis võitlevad veresooni ahendava ja vererõhku tõstva molekuli angiotensiin II vastu. See hormoon on Viigimaa sõnul vererõhuregulatsioonis olulisimaid.<br /> Kuna kõrgevererõhutõbi on praktiliselt kolmandiku täisealise elanikkonna probleem- siis Viigimaa peab vaktsiini väga olulise tähtsusega ravivahendiks. “Sellise lähenemisega ei saavuta hüpertensiooni ärahoidmist ega ka kõikide mehhanismide ravi. Vaktsiini saavad hüpertoonikud hakkab tablettravile paremini alluma ja mõned võivad saada lahti ravimite võtmisest-” rääkis kardioloog.

<em>Pikemalt loe paberlehest</em>

Lisa kommentaar

  • Ketlin Beljaev

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.