28. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Linnamäe ostis biomeditsiinifirma FibroTx

Ärimees Margus Linnamäele kuuluv MM Grupp ostis 51% osaluse osaühingus FibroTx, mille põhifookuses on testide loomine, mis aitaksid inimesel valida talle kõige paremini sobivaid kosmeetikatooteid ning ravimeid.

MM Grupi teatel tegeleb FibroTx sidekoega seotud kosmeetilistele ja meditsiinilistele probleemidele tehnoloogiliste lahenduste leidmisega. Teadus- ja arendustegevuses kasutavad ettevõtte teadlased kaasaegse tehnoloogia uusimaid saavutusi proteoomika ja süsteemibioloogia valdkonnast, mis võimaldavad kompleksselt analüüsida rakuliste süsteemide funktsioneerimist ning saadud tulemuste põhjal arendada uusi diagnostika- ning ravimeetodeid.

FibroTx põhifookuses on testide loomine, mis aitaksid inimesel valida talle kõige paremini sobivaid kosmeetikatooteid ning ravimeid, s.o. personaliseeritud kosmeetika ja meditsiin. Vaatamata suhteliselt lühikesele tegevusajale on FibroTx juba suutnud luua mitmeid uusi tehnoloogiaid ja kindlustada nendega seotud intellektuaalse omandi õigused (sh kaks rahvusvahelist patenditaotlust).MM Grupi juhi Aare Kuristi hinnangul omavad FibroTx’i loodud tehnoloogiad märkimisväärset ärilist potentsiaali ning ühiste jõududega plaanitakse tooted lõpuni arendada ning läbi murda rahvusvahelisele turule.FibroTx’i äritegevust hakkab juhtima MM Gruppi kuuluva OÜ Bacterfield tegevjuht Vygantas Kirejevas, teadus- ja arendustegevuse juhina jätkab prof. Toomas Neuman.MM Grupp on Eesti kapitalil põhinev valdusühing, mis koondab erinevaid strateegilisi- ja riskikapitali investeeringuid. MM Grupp omab muuhulgas enamusosalusi AS'is Magnum, mis on tegev ravimite hulgi- ja jaemüügi sektoris ning OÜ's Ecobay, mis tegeleb suuremahulise kinnisvaraarendusega Paljassaare piirkonnas. Samuti on grupp võtnud suuna uutele riskikapitali investeeringutele innovaatiliste toodete ja teenuste turule toomiseks (Bacterfield, Villa Benita, jt.). MM Grupi kontserni äriühingutes on üle 1 000 töötaja ning lisaks Eestile toimub tegevus veel mitmes Euroopa riigis.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099