Autor: Violetta Riidas • 29. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elisabet Tamm, Anne Veski ja Peeter Oja kutsuvad toetama ratastooli-mängupargi rajamist

Mai alguses 12 Eesti linnas üle 5500 noore kokku toonud heategevuslik Teatejooks jätkab annetuste kogumist liikuvõime kaotanud lastele ainulaadse ratastooli-mängupargi rajamiseks, mis võimaldab väikestel patsientidel saada ravi ja kohaneda oma uue olukorraga ka väljaspool haigla- ja koduseinu. Haapsalu Neuroloogilisse Rehabilitatsioonikeskusesse ratastooli-mängupargi rajamist toetavad näitleja Elisabet Tamm, laulja Anne Veski ja näitleja Peeter Oja.

Heategevusprojekti eestvedaja Erik Pallase sõnul on suure laste Teatejooksu eesmärk pöörata tähelepanu heategevuse eesmärgile. „Üle 5500 lapse üle Eesti tuli tänavu kokku, et näidata poolehoidu ja anda oma panus nende eakaaslaste heaks, kes on õnnetuse läbi liikumisvõime kaotanud. Loodame, et täiskasvanud tulevad laste eeskuju ja hea tahtega kaasa ning annavad ratastooli-mängupargi rajamisse ka omapoolse panuse,“ ütles Pallase.

Baltikumis ja Skandinaavias ainulaadne ratastooli-mängupark rajatakse annetuste abil Haapsalu Neuroloogilisse Rehabilitatsioonikeskusesse, kus ravitakse liikumisvõime kaotanud lapsi ja täiskasvanuid. Igal aastal saab Rehabilitatsioonikeskuses ravi 350-400 liikumisvõime kaotanud väikest patsienti, samuti ligi 2000 täiskasvanut. Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskuse juhataja Priit Eelmäe sõnul võimaldab park liikumisvõime kaotanud lastel saada ravi ja kohaneda oma uue olukorraga ka väljaspool haigla- ja koduseinu.„Parki on planeeritud treeningsõidurada, kus saab harjutada ratastoolis liikumist erinevatel pinnasekatetel (näiteks asfaldil, betoonkivil, kruusal, liival), millega patsiendid ka edaspidi igapäevaelus kokku puutuvad. Samuti on pargis liikumisvõime kaotanud inimestele võimalused lihtsamate tervisespordialade, pallimängude ja minigolfi harrastamiseks ning mängimiseks spetsiaalselt kohandatud liivakastid. Rajatavas mängupargis saavad patsiendid viibida värskes õhus, mängida ja pidada piknikku. Park on kasutatav aastaringselt ning avatud ka linnakodanikele, mis on samuti oluline, kuna laiendab patsientide suhtlemisvõimalusi,“ kirjeldas Eelmäe.Ratastooli-mängupargi eeldatavaks maksumuseks kujuneb ligikaudu 4 miljonit krooni. Kõigil inimestel on võimalik teha annetus ratastooli-mängupargi rajamiseks, helistades Elioni heategevusnumbril 900 7777 (kõne hind on 35 krooni) või tehes ülekande SA Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskuse heategevuskontole DnB NORD Pangas 9620100009926. Nii heategevustelefon kui -konto on avatud aastaringselt.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099