Autor: Violetta Riidas • 30. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuressaare Titerannas vohav vetikas ei ole ohtlik

Kuigi Kuressaare Titerannas riivab algava suplushooaja eel silma rohelist värvi vetika vohamine, on see suplejatele täiesti ohutu, kinnitab Kuressaare linnaarst Juri Zabellevitš.

“See on pigem ebameeldiv – sellises vees suplemine,” ütles Zabellevitš ajalehele Oma Saar.

Titerannas vohava vetika rohevetikaks nimetamist peab ta siiski ebaõigeks, kuna see on teine vetikaliik. Linnaarst lisas, et tervisehäireid see vetikas ei põhjusta, ning seda ei ole ka väga palju ja üldiselt vohab ta just madalas vees. Põhjuseks, miks vetikaid tänavu mõnevõrra rohkem on, peab ta sooja talve. Külma talvega paljud vees toimuvad protsessid tavaliselt pidurduvad ja taimestik kas osaliselt hävineb või peatab oma kasvu.Zabellevitši sõnul ei ole limased rohelised vetikad vaid Kuressaare probleem. Ka Mändjalas ja mujalgi meres on seda väga palju. Teiseks põhjuseks, miks vetikaid praegu rohkelt näha on, peab linnaarst madalat vett. 3–4 nädalat puhuvaid põhjakaare tuuled on kogu Läänemeres veetaseme madalaks muutnud.1. juunil algava suplushooaja eel on Kuressaare Titeranna veest võetud ka proove. “Proovid võeti 19. mail ja need olid korras,” ütles Zabellevitš, kinnitades, et bakterioloogiliselt oli vesi puhas. Linnaarsti sõnul on Kuressaare Titeranna veeproovide näitajad tunduvalt väiksemad lubatud piirnormidest. “Ja need piirnormid on suhteliselt karmid,” toonitas ta. “Supluskoht on hooajaks valmis.”

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099