Autor: Violetta Riidas • 4. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ravimiinfo on alati reklaam

Euroopa Liit tahab uue seadusemuudatusega patsientide teavitamise retseptiravimite osas legaalseks muuta, kuid näiteks Soome on sellele vastu.

Soome sotsiaal- ja tervishoiuminister Liisa Hyssälä sõnul ei saa ravimite reklaami eristada teabest, kirjutas Mediuutiset.

„Ravimifirma poolt antav teave on alati vähemalt osaliselt reklaam. See lisab ravimite mõttetut kasutamist ja kulutusi ravimitele. Tööstuse poolt jagatud teave peaks edaspidi piirduma retseptiravimite osas kokkuvõttega ravimi koostisest ja ravimi juures oleva patsiendi infolehega,“ lausus Hyssälä 4. juunil Helsingis Ravimifoorumit avades.Euroopa Komisjoni mõte on luua ravimifirmadele võimalus anda tarbijatele teavet retseptiravimitest. Retseptiravimite reklaamimine ei oleks edaspidi lubatud, teavitamine aga küll. "Soome seda ettepanekut ei poolda,“ rõhutas Hyssälä.Ta mainis oma kõnes ka samatoimelistele ja sama toimeainet sisaldavatele ravimitele ühtse hinnasüsteemi loomist, mis peaks Soomes piirama ravimite hinnatõuse.Hinnasüsteemiga tahetakse tagada mõõduka hinnaga ravi, lisada konkurentsi ravimiturul ja tagada seaduslikult turul olevatele ja samatoimelistele ravimitele kompenseerimissüsteemis võrdne kohtlemine. Hyssäla hinnangul võiks uuenduse abil Soomes aasta jooksul säästa kokku umbes 85 miljonit eurot. Umbes 33 miljonit eurot säästaksid ravimitelt tarbijad.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099