AIDS-i tervendaja osutus kirikuvargaks

Eelmise nädala «Pealtnägija» lugu Kääpa
küla väidetavast imeravitsejast Võimo Voor-Voortist sai televaatajate abil
jätku, kui selgus, et sama mees oli 1970. aastatel Eestit vapustanud
kirikuvarguste seeria taga.

1970-ndate aastate lõpul vapustas tervet Nõukogude Eestit massiline kirikurüüstamiste seeria. Rüüstatud kirikuid oli üle poolesaja, millest kohtulaua ees oli võimalik tõestada üle 30 konkreetse kuriteo. Selgub, et kirikuvargaks osutus ei keegi muu, kui tänane “imeravitseja” Voor-Voort.

“Minu jaoks on suur üllatus, et varas, kes rüüstas kümneid kirikuid, on nüüd hakanud suureks imetegijaks,” ütles Pealtnägijale Voor-Voorti kinni nabinud endine miilitsainspektor Lembit Allingu. „Olen veendunud, et härra Voor-Voort kasutab AIDS-i haigeid ära, et taaskord mammonat kokku ajada.”

Tundub, et Võimo Voor-Voorti ei pidurda miski. Tavainimesele mõistmatuks jäävat ravi viljelev Voor-Voort on otsapidi jõudnud Poola surmahaigete juurde. „Ma riputasin internetti üles hoiatused, et ükski HIV positiivne selle kahtlase tüübiga tegemist ei teeks,” ütles Pealtnägijale Poola AIDS-i aktivist Michal Minalto.

Lisa kommentaar

  • Triinu Laan

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.