Autor: Kadrin Karner • 4. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine. Belgias hakati tootma hambasõbralikku šokolaadi
Belgia kaks šokolaaditehast hakkasid
valmistama hambasõbralikku šokolaadi. See maius näeb välja ja maitseb nagu päris
šokolaad, kuid ei lõhu hambaid.
«Selle maiustuse puhul on kasutatud sukroosist valmistatud disahhariidi. Seda leidub ka meie organismis. Selle tõttu ei tekita maius probleeme,» selgitas Barry Callebaut firma esindaja Marijke De Brouwer.
Esindaja jätkas, et uue šokolaadi saladuseks on lihtsalt erinevat tüüpi magusaine, kuid maitse jääb ikka samaks.