MabThera korduvad ravikuurid parandavad jätkuvalt ravivastust reumatoidartriidi haigetel

MabThera korduvad ravikuurid parandavad jätkuvalt
ravivastust reumatoidartriidi haigetel

Pikaajaline MabThera-ravi on efektiivne ja hästi talutav

Kliiniline uuring1 näitas, et reumatoidartriidi patsientide seisund paranes iga järgneva MabThera ravikuuriga. Kõik uuringus osalenud patsiendid põdesid mõõdukat kuni rasket aktiivset reumatoidartriiti (RA) ja nad ei olnud saavutanud piisavat ravivastust tuumori nekroosi faktori (TNF) inhibiitorite rühma kuuluvate antireumaatiliste ravimitega, mis on RA bioloogilise ravi esimese rea kõige enamkasutatavad ravimid. MabThera’ga saavutatud jätkuv ravivastus on olulise tähtsusega tulemus, mis viitab aja jooksul kestvale efektiivsusele.

Uued muljetavaldavad andmed, mida esitleti Ameerika Reumatoloogide Kolleegiumi (American College of Rheumatology, ACR) aastakoosolekul San Franciscos näitavad, et MabThera leevendab RA sümptomeid iga järgneva ravikuuriga, suurendades seeläbi patsiendi ravivastust. Remissiooni saavutanud patsientide arv kahekordistus kolme järjestikuse MabThera ravikuuri jooksul (DAS remissiooni skoor saavutati 8,8%-l patsientidest pärast esimest ning 17,6%-l pärast kolmandat ravikuuri). Lisaks oli pärast kolmandat ravikuuri nende patsientide hulk, kellel haiguse sümptomid olid vähenenud 70% võrra, ligi kaks korda suurem kui see oli pärast esimest ravikuuri (ACR70 saavutanud patsientide osakaal suurenes 14%-lt 25,7%-ni).

“Pikemaajaline MabThera-ravi leevendab selgelt reumatoidartriidi sümptomeid patsientidel, kes ei saavuta piisavat ravivastust TNFi inhibiitoritega,” ütles Toronto Ülikooli reumatoloogiaosakonna professor Edward Keystone. “Need tulemused kinnitavad asjaolu, et MabThera’ga on võimalik saavutada tõhus kontroll reumatoidartriidi üle, vabastades patsiendid korduvate ravikuuridega suurel määral haiguskoormusest.”


Pikemaajaline ravi MabThera’ga vähendab ka liigesekahjustust
MabThera efektiivsust pikema aja jooksul toetavad ka ACR’i aastakoosolekul esitletud andmed, mis näitavad, et kahe aasta jooksul inhibeerib ravim jätkuvalt RA’st põhjustatud liigesekahjustuse progressiooni patsientidel, kes ei saavuta piisavat ravivastust TNFi inhibiitoritega.2 Liigese struktuuri kahjustus lõhub lõppkokkuvõttes liigese ning viib selle deformatsioonile ja liikuvuse vähenemisele. Seetõttu on ravi peamine eesmärk liigese struktuuri kahjustuse pärssimine. Nende patsientide jaoks, kes ei saavuta piisavat ravivastust TNFi inhibiitoritega, on MabThera esimene ja seni ainus ravi, mis tõestatult on vähendanud liigese struktuuri kahjustust.

Andmed kinnitavad MabThera pikaajalist ohutust
ACR’i aastakoosolekul esitletud 6-aastase jälgimisperioodi andmed näitavad, et korduval manustamisel on MabThera jätkuvalt hästi talutav. 2578 patsiendil, kes said korduvaid ravikuure, püsis MabThera ohutusprofiil muutumatuna. Kõrvaltoimete ja infektsioonide esinemissagedus oli madal. Need andmed lisavad olulise panuse MabThera ohutusalasesse andmebaasi, mis hõlmab informatsiooni 5013 patsiendi-aasta kohta.3

Tulemusi kommenteerides ütles dr. Ronald van Vollenhoven Rootsi Karolinska Ülikooli Haigla reumatoloogia osakonnast: „Need andmed kinnitavad, et MabThera suurepärane ohutusprofiil, mis ilmnes pärast ühte ravikuuri, püsib ka pärast korduvaid ravikuure. See on arstide jaoks väga oluline. Arvestades asjaolu, et reumatoidartriit on krooniline haigus, soovime me olla kindlad, et patsientidele määratud ravi oleks pikemaajalisel kasutamisel tõhus ja ohutu.”

Lisa kommentaar

  • Egle Raadik

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.