Autor: Katre Pilvinski • 10. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine. Kui mürgised on Läänemere kalad?
Maaleht.ee foorumis küsiti
kalanduseksperdilt Vladislav Koržetsilt, kas Läänemerest, mis pidavat olema
sopane ja must, püütud kalu on üldse tark süüa?
Vladislav Koržets vastas järgmiselt:
Jah, Läänemeres on dioksiinide sisaldus tõesti mõjutanud ka kalaliha kvaliteeti. Midagi liiga hullu siiski lahti ei ole. Soome teadlased on välja arvutanud, et inimesele hakkaks asi mõjuma juhul, kui söödaks iga päev vähemalt pool kilo suurt räime.