Autor: Katre Pilvinski • 11. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine. Euroopa toiduohutusamet ei pea Iiri sealiha kuigi ohtlikuks
Euroopa Toiduohutusamet (EFSA) kinnitas
kolmapäeval Euroopa Liidu palvel tehtud avalduses, et dioksiini sisaldav Iiri
sealiha ei ole inimesele kuigi ohtlik.
EFSA andmetel saaks inimese kaitsevõime kannatada, kui ta sööks kolm kuud iga päev suures koguses dioksiiniga saastunud liha, vahendas arst.ee.
Kui inimene on söönud kolme kuu vältel keskmisel hulgal sealiha, millest kümnendik on olnud saastunud, kasvaks organismi jõudev dioksiinikogus kümne protsendi võrra, mis EFSA teatel ei ole tervisele kuigi ohtlik.