Autor: Triin Tabur • 26. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

NOVAATOR: Šokolaad, vein ja tee teevad targemaks

Oxfordi ülikooli ja Norra teadlaste koostöös valminud uurimus tõestas, et šokolaad, vein ja tee parandavad vaimseid võimeid.

Teadlased uurisid vaimsete saavutuste ja kolme levinud flavonoide sisaldava toiduaine – šokolaadi, veini ja tee – tarbimise vahelist seost 2031 eakal inimesel (vanuses 70–74 aastat), vahendas Novaator Physorgi.

Osalejad täitsid küsimustiku oma toitumisharjumuste kohta ning tegid erinevaid vaimsete võimete teste. Need, kes tarbisid šokolaadi, veini või teed, said testides keskmiselt oluliselt paremaid tulemusi. Uurimistulemused avaldati ajakirjas Journal of Nutrition.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099