Täna alustab Kihnu kiirabi

Täna, 1. veebruaril alustab Kihnus kahest
brigaadist koosnev kohalik kiirabi.

Kihnu perearst Enn Vellendi sõnul on kahes brigaadis kokku neli inimest – kaks parameedikut, eelmise perearsti velskrist õde ja Vellendi enda õde. Samuti on tööl kaks autojuhti. „Nad kõik on PERHi palgal. Haiglast käidi neile siin ka 3-4päevast koolitust tegemas – võeti kõik esmaabi uuesti läbi,“ rääkis Vellend ja lisas, et suvel lubati veel kaks inimest haiglast juurde saata.
Haigete äravedu saarelt toimub vastavalt ilmastikuoludele ja juhtunu raskusele kas laeva, paadi, hõljuki, lennuki või helikopteriga. Viimasega viiakse haige otse Tallinna ning helikopteri meeskonnas on sõltuvalt vaja minevast abist vastava eriala arst.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.