Raeapteek tutvustab rohuteadteadust ja õpetab taimetarkusi

Raepress23. august 2011

Euroopa vanim tegevapteek, Tallinna Raeapteek avas hiljuti internetis esindusliku kodulehekülje www.raeapteek.ee.

Koduleheküljelt leiab teavet Raeapteegi ligi 600 aastase ajaloo, tänapäeva ja tulevikuplaanide kohta.

Pidevalt oma ekspositsiooni ja sortimenti uuendav Raeapteek pakub rikkalikku valikut tuntud ravimtaimi ja unikaalseid tooteid-suveniire. Ühtlasi on huvilistel võimalik osaleda leiva- ja mardileivateo töötoas, ravimtaimekojas ja väikese apteekri õpikojas.

„Kahtlemata pakub Raeapteek palju põnevust ja rikkalikult uusi teadmisi mitte üksnes turistile vaid ka nii väikestele kui ka suurtele tallinlastele,“ ütles abilinnapea Merike Martinson.

Martinson sõnul väärib tunnustamist muuseum-apteegi tubli personali tegusus ekspositsiooni pideval täiendamisel ja temaatiliste ürituste läbiviimsel. „Viimastel aastatel on areng olnud märkimisväärne ja iga kord, kui ma seda ajaloolist paika külastan, ootab mind uus positiivne üllatus,“ ütles Martinson.

Muuseumi keldriruumides viiakse regulaarselt Kesklinna lasteaialastele läbi Väikese apteekri töötubasid, kooliõpilased tutvuvad samas Raeapteegi ja haiguste ravimise ajalooga ning omandavad ka praktilisi oskusi. Täiskasvanutele, sh giididele, ajaloolastele ja farmatseutidele korraldatakse loenguid Raeapteegi ja meditsiini ajaloost, samuti õpitakse tundma ja kasutama ravimtaimi, neid herbariseerima ning praktiliselt töötlema. Väga populaarsed on leivaküpsetamise üritused.

“Raeapteegis on müügil nii valmiskujul klarett kui ka klareti “isetegemise“ komplekt, martsipan, Raeapteegi oma teesegud, tinktuuripõhjad, suure lanoliinisisaldusega eesti maalamba vill seljaraviks jpm,“ ütles Raeapteegi projektijuht Silja Pihelgas.

Teadaolevalt on ligi 600 aastat samas hoones tegutsenud Raeapteek vanim tegevapteek Euroopas ning sellisena unikaalne turismimagnet.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.