Magnumi juht: käsimüügiravimid jäägu apteeki

Hulgimüügifirma Magnum tegevjuht Leon
Jankelevitsh sõnas, et tema ei toeta jätkuvalt käsimüügiravimite poodidesse
müüki panekut ja seda ravimiohutuse ja maa-apteekide ellujäämise
nimel.

Jankelevitshi sõnul tuleks mõlemasse momenti tõsiselt suhtuda. Suure hulgimüüjana huvitab Magnumi tema sõnul kõigi apteekide, ka maa-apteekide ellujäämine, kuid kui käsimüügiravimite müük sealt kaoks, oleks see väga suure löögi all.

Uuringud näitavad tema sõnul juba praegu, et pisikesed apteegid tulevad vaevu ots-otsaga välja.

Argument, et poodides müük viib hinnad alla, on Janlekevitshi sõnul paljasõnaline nagu ka argument, et siis hakkavad tulema müüki uued ravimid, mida seni ei ole nähtud.

"See ei sõltu hulgimüüja suvast. Initsiatiiv hakkab tootjast pihta ja kõik, kes on soovinud, on ravimiametis ravimeid registreerida saanud," rääkis ta. Hinna poole pealt märkis hulgifirma juht, et juurdehindlus on reguleeritud ja ülemäära kõrge see nagunii pole, niisiis pole eriti ruumi hindu poodides langetada. Samuti peaksid poed tagama ravimimüügi kontrolli, mis teeb selle tootega tegelemise samuti kulukamaks kui näiteks leiva-saia müük.

Ravimiohutuse asjus rääkis Leon Jankelevitsh, et Soomes näiteks viidi poodidesse müügile nikotiiniravitooted, kuid uus tervishoiuminister andis just teada, et sellega piirdutakse - juurde tooteid ei tule.

Rootsi kogemus, kus samuti osa käsimüügiravimeid on kaupluses, näitab tema sõnul, et kontrolli tulemusena leitakse päris palju nõuete rikkumisi, näiteks ravimite müüki alaealistele. Samuti on osa ravimeid n-ö vabamüügis Taanis, kus on leitud müügilt palju aegunud ravimeid, ja mitte päev-paar, vaid kuuest kuust kuni aasta aegununi.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.