Jacksoni arst endal süüd ei tunne

Michael Jacksoni ihuarst mõisteti neljaks
aastaks vangi, kuid ilmselt vabaneb ta alla kahe aasta pärast, vahendas Õhtuleht.

"Neljast aastast ei piisa," ütles Michael Jacksoni ema Katherine reporteritele pärast seda, kui kohtunik tema poja surmas süüdi jäänud Conrad Murrayle karistuse ette oli lugenud. "Isegi sajast aastast ei piisa," lisas 50aastasena surnud Jacksoni vanem vend Jermaine.

"Neli aastat mu poega tagasi ei too, aga seadus kord juba on selline," lisas 81aastane Katherine Jackson, kelle hoolde jäid Michaeli lapsed Prince, Paris ja Blanket. Kohtunik Michael Pastor määras Jacksonile surmava koguse üldtuimastit propofooli manustanud 58aastasele kardioloogile maksimumkaristuse, nagu prokurör ja omaksed taotlenud olid. "Ta kuritarvitas meedikute kogukonna usaldust, oma kolleegide ja oma patsiendi usaldust," ütles Los Angelese ülemkohtu kohtunik teisipäevasel istungil. "Ja tal pole vähimatki kahetsust, vähimatki süütunnet, ning ta on ohtlik ja jääb ohtlikuks."

Äsja valminud dokumentaalfilmis ütleb Murray: "Ma ei tunne end süüdlasena, sest ma ei teinud mitte midagi valesti." Tema advokaat oli üritanud kohtuprotsessil tõestada, et poptäht manustas kanget üldnarkoosiainet endale ise, kui Murray korraks toast oli väljunud.

"Michael Jackson tahtis saada ravimeid ja ta nõudis neid dr. Murraylt," ütles Jacksoni ihuarsti advokaat Ed Chernoff, kes taotles oma kliendile tingimisi karistust. "Ta nõudis neid teistelt arstidelt. Ta oli võimukas, kuulus, rikas isik, kellel olid advokaadid, turvamehed, alluvad ja nõustajad."

Chernoff toonitas kohtus, et Murray oli enne Jacksoni juhtumit tunnustatud ja armastatud arst, kes ravis vaeseid vahel tasuta. Ta pakkus, et arst võiks vabaduses olles kogukonna abistamist jätkata. Kuid kohtunik Pastor ei tahtnud sellist juttu kuuldagi. Ta ütles oma pikas ja raevukas vastuses, et Murray pettis ja valetas kogu aeg. Süstides oma staarkliendile unerohu asemel propofooli, osales ta hulluses nimega raha arstiabi vastu, mida ma ei kavatsegi taluda," kuulutas kohtunik. "Dr. Murray hülgas oma patsiendi."

Los Angelese maakonna šerifi esindaja ütles CBS Newsile, et seaduse järgi vähendatakse Jacksoni ihuarsti vanglakaristust automaatselt kahele aastale. Põhjus? USA ülemkohus on andnud California osariigile korralduse 2013. aastaks vangide hulka drastiliselt vähendada, sest vanglad on pilgeni täis. Murray on viibinud trellide taga novembri algusest saadik, kui vandekohus oma süüdimõistva otsuse teatavaks tegi. Nüüdki talutati ta kohtusaalist rauduskäsi välja.

Prokuröri arvates ei piisa vanglakaristusest, vaid Murray peaks Jacksoni omastele maksma 100 miljonit dollarit – just selline olnud Michaeli teenistus, kui ta oleks 50 esinemisest koosneva kontserdisarja lõpule viinud. Seda ettepanekut hakkab kohus arutama hiljem.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.