Seli tervisekeskus asub ravima Ukraina sõdureid

Eestist saab peagi üks neist NATO ja Euroopa Liidu riikidest, kes vastab jaatavalt Kiievi palvele võtta ravile või taastusravile nende riigi idaosas käivates lahingutes viga saanud Ukraina sõjaväelasi, vahendas Postimees.

«Eesti kavatseb veel sel aastal võtta Seli tervisekeskusesse (kaitseministeeriumi hallatav riigiasutus paikneb Rapla vallas – toim) taastusravile 15 lahingutes vigastada saanud Ukraina sõdurit,» ütles kaitseminister Sven Mikser. «Järgmisel aastal suudab Seli vastu võtta kuni 70 taastusravi vajajat Ukrainast.»

Ministri sõnul kestab üks taastusraviperiood ühele vigastatule 12 päeva. «15 vigastatu ravi, ülalpidamise ja transpordi kulud on suurusjärgus kuni 20 000 eurot ja need kannab Eesti kaitseministeerium,» täpsustas ta.

Samasuguse palve esitas Kiiev ka teistele euroliidu ja NATO riikidele. Praegu on teada, et Läti on ravile võtnud kaks Ukraina kaitseväelast.

Samuti teatas Ukraina presidendi nõunik Olga Bogomolets eile, et hommikul võttis 15 erivarustusega kiirabiautost  koosnev kolonn ette teekonna Kiievi sõjaväehaiglast Borispoli lennuväljale. Autodes oli 20 Ilovaiski lähedal lahingutes raskelt haavata saanud Ukraina sõdurit, kes tõsteti Borispolis Saksa õhujõudude lennukile, mis viis nad ravile Saksamaa haiglatesse.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.